Шофьор на Tesla иска да опровергае идеята, че електрическите автомобили

...
Шофьор на Tesla иска да опровергае идеята, че електрическите автомобили
Коментари Харесай

Шофьор на Tesla посочи колко време е зареждал батерията за пътуване от 1600 км

Шофьор на Tesla желае да опровергае концепцията, че електрическите коли би трябвало да стопират за цялостен час, с цел да се заредят.

Някой ден всички ще караме електрически коли, само че към този момент се водят разногласия за това дали те обезпечават задоволителен пробег или не.

Навсякъде се появяват от ден на ден точки за зареждане, а времето, за което ще би трябвало да включите автомобила си, зависи от това дали просто ще го заредите или ще го презаредите изцяло.

Според самата Tesla можете да заредите автомобила си с пробег до 200 благи (321 км) единствено за 15 минути, а един водач искаше да тества това.

Той е подхванал пътешестване от Охайо до Флорида и картографира всички места, на които е заредил по пътя, като сумира общото време, което прекара в зареждане на мотора.

Общо взето, той е зареждал автомобила си в продължение на 126 минути или малко повече от няколко часа и е направил общо седем прекъсвания, с цел да зареди батерията си.



Не всички бяха уверени в това, защото някои обявиха, че водачът на Tesla е прекарал повече от два часа в зареждане на автомобила си за пътешестване от над 1000 благи (1609 км).

Те твърдяха, че има хибридни коли, които в действителност би трябвало да стопират единствено на 500 благи (804 км), което значи, че вместо седем прекъсвания ще би трябвало да спрат единствено два пъти.

Въпреки че това може да е по този начин, лидерът на електрическия автомобил отвърна, че в случай че се отчетат престоите за храна или тоалетна, времето е много сходно, " в случай че нямате стоманен пикочен мехур ".

Имаше и други разногласия по отношение на броя на спиранията, които лидерът направи, защото някои смятаха, че прекъсването седем пъти по време на пътешестване от над 1000 благи е малко прекомерно.

В същото време други акцентират, че доста водачи са създали пауза, с цел да станат от шофьорското място, да раздвижат краката си, да изпразнят пикочния си мехур и вероятно да намерят нещо за ядене по-редовно.



Както при всеки автомобил, желаете да сте сигурни, че има задоволително гориво, с цел да стигнете до мястото, където отивате, а в случай че не, ще ви би трябвало задоволително, с цел да стигнете до идната точка, където можете да долеете гориво.

Зареждането на електрически автомобил ще отнеме доста повече време от домакински контакт вместо от някое от " суперзарежданията ", защото съгласно Tesla за един час зареждане от стенния конектор ще получите към 44 благи (77 км)пробег.

Това ще ви коства малко пари от сметката за ток, а в случай че желаете да намалите разноските, ще би трябвало да похарчите хиляди за батерия " powerwall ", която употребява слънчеви панели и употребява непотребния заряд за зареждане на автомобила.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР