Шофьор на маршрутка в Перник отказа да качи момиче, поискало

...
Шофьор на маршрутка в Перник отказа да качи момиче, поискало
Коментари Харесай

Уволняват шофьора от Перник, отказал билетче на дете

Шофьор на маршрутка в Перник отхвърли да качи момиче, поискало да си купи билет със стотинки

Пред възмутените пасажери лидерът декларирал, че по този начин са му наредили от компанията. Мъжът ще бъде уволнен, предаде .

Не разкриваме самоличността на момичето, защото е малолетно.

" Влязох вътре и индивидът ми подаде ръка, с цел да му дам парите, откакто му ги дадох и потеглих да сядам на едно от местата място, той ми сподели, че с тези пари не мога да пътувам. Аз го попитах за за какво, а той отговори, че такива пари не приема. Аз му обясних, че нямам други и няма с какво да се прибера, само че той сподели, че не се интересува и да слизам ", показа момиченцето.

Освен нея и водача, в маршрутката е пътувала още една жена, която обаче не реагира на обстановката. След като е насила да слезе, момичето се обажда на приятеля си и дружно с родителите му потеглят след буса, с цел да изискат пояснение от водача. Баща му споделя, че мъжът зад кормилото е бил очевидно несъответстващ и счита, че лидерът е използвал алкохол.

" Аз го попитах: " Господине, вие ли свалихте това дете от маршрутката? ", той ми удостовери, аз го попитах за какво и той ми отговори: " Защото ми заплати със ситни стотинки ", само че това са пари. Неговият отговор беше, че по този начин са му наредили. Ако беше човек - той щеше да я вози даже без никакви пари и нямаше да я остави в тъмното самичка, а то излиза, че жълтите стотинки ни разделят нас, хората, това е покруса ", разяснява бащата на приятеля на момичето - Валентин Бонев.

Потърсихме за коментар шефа на компанията, само че телефона му се оказва, че е изключен.

Започнала е цялостна инспекция на компанията, а кметът на Перник удостовери, че водачът ще бъде уволнен.

" Най-малкото той трябваше да се извини на момичето, да каже, че е сбъркал в тази обстановка, тъй като това държание е неприемливо. Хубавото в тази обстановка е, че имаме коренно решение на този проблем, защото през идващите седмици идват общинските рейсове, за услугата ще бъде радикално друга, а може и това да е повода за ниското равнище на услугата ", съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР