Шофьор и 12-годишно момче пострадаха тази нощ при катастрофа между

...
Шофьор и 12-годишно момче пострадаха тази нощ при катастрофа между
Коментари Харесай

Мъж и дете берат душа след нощна катастрофа при Прохода на републиката

Шофьор и 12-годишно момче пострадаха тази нощ при злополука сред бус и тир в прохода на Републиката. И двамат са с заплаха за живота във Великотърновска болница, заяви доктор Николай Мойнов, предава БГНЕС.

Общо 9 души, от които шест деца, са пътували в буса с хасковска регистрация, който се е прибирал от спортно съревнование в Румъния. След среднощ, ремаркето на товарен автомобил с турска регистрация е поднесло, завъртяло се е и в него се е блъснал бусът. Всички са превозени незабавно до великотърновската болница.

Водачът на товарния автомобил е пробван за алкохол, тестът е негативна. По неофициална информация, тирът се е движил с превишена скорост. По случая е формирано досъдебно произвеждане, изработен е оглед на местопроизшествието, назначени са експертизи, оповестиха от Районна прокуратура – Велико Търново

Останалите деца са в положително общо положение. Пет от тях са настанени за наблюдаване, защото са доста уплашени, а едното се следи в „ Хирургия “, при положение, че се наложи намеса. Двете дами, пътували в буса, с хасковска регистрация, са с фрактури и контузии, само че без заплаха за живота.

След среднощ, ремаркето на товарен автомобил с турска регистрация е поднесло, завъртяло се е и в него се е блъснал пътнически бус, в който са пътували трима възрастни и 6 деца. По информация на Таймс. бг. бусът се е прибирал от Румъния, където децата са взели участие в спортно съревнование.

Всички, пътували в буса са превозени незабавно до великотърновската болница. Водачът на товарния автомобил е пробван за алкохол, тестът е негативна. По неофициална информация, тирът се е движил с превишена скорост.

На двамата водачи ще бъдат взети кръвни проби за химичен разбор.

Екипи на полицията пренасочваха леките коли през Прохода Шипка, а товарните изчакваха на място. Ранно сутринта бусът бе изтеглен от пътя, а придвижването е възобновено.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР