"Шофирането със зимни гуми през лятото е толкова опасно, колкото

...
"Шофирането със зимни гуми през лятото е толкова опасно, колкото
Коментари Харесай

Шофирането със зимни гуми през лятото е опасно


"Шофирането със зимни гуми през лятото е толкоз рисково, колкото и с летни гуми през зимата. Рискът идва от удължаването на спирачния път, в което всеки лидер може да се убеди и от персонален опит, стига да направи информация с годишните проби на ADAC - немския авто съюз ", разяснява в утринния блок на Bulgaria ON AIR Крум Дончев.

Той изясни, че зимните и летните гуми се разграничават по каучуковата примес, от която са направени и типа на протектора. При зимните той е по-дълбок и грайферът е нарязан с отвори, наречени ламели.

Зимните гуми имат по-голямо наличие на натурален каучук, което ги поддържа меки и гъвкави в студено време под +7 градуса по Целзий и им дава по-добро сцепление с настилката. Грайферът им е по-дълбок и има ламели.

"Когато асфалтът е над 7 градуса стартира по-бързо заличаване на грайферите. През лятото температурата на шосето може да доближи и даже да надмине 40-50 градуса, тогава ламелите "се изпичат ", изтриват и запълват, с което губят своята екастичност да "защипват " снега ", допълнилни ощ той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР