Шницелът е традиционно средноевропейско ястие, приготвено от начукано на тънко

...
Шницелът е традиционно средноевропейско ястие, приготвено от начукано на тънко
Коментари Харесай

Лесна рецепта за шницели със сос от горчица

Шницелът е обичайно средноевропейско ядене, приготвено от начукано на фино месо. Виенският шницел се подготвя от начукано на фино телешко месо, което преди пържене се панира в брашно, яйце и галета. Днес ще ви предложим изпитана от нас рецепта за шницели със сос от горчица.

Необходими са ни следните артикули:
✔️ 500 грама свинско контрафиле,
✔️ 3 яйца,
✔️ 30 мл прясно мляко,
✔️ сол на усет,
✔️ щипка черен пипер;

За соса: седемдесет грама брашно, към 100 и двайсет грама галета, петдесет грама брашно, двайсет грама масло, една супена лъжица дижонска горчица, двеста мл парещ зеленчуков бульон, една чаена лъжица универсална фалшификация, сол на усет, щипка черен пипер;

Начин на подготвяне: Свинското месо се почиства от всевъзможни жилки, би трябвало да остане чисто парче месо. Подсушава се в домакинска хартия, написа recepti.gotvach.bg.

Ако е към момента замразено, само че тъй че да може да се реже, е доста комфортно да се създадат хубави идентични по дебелина части с дебелина към 4 мм. Нарязва се на филии и се слага върху свежо фолио, върху огромна дървена дъска. Подправя се от двете страни със сол и черен пипер. Покрива се със свежо фолио и с чукче се начуква деликатно, да не се пробие месото, а единствено да се изтъни към 2 мм. Така приготвено се прибира в хладилни за към 30 мин.

Междувременно в дълбока паница се разрушават яйцата с прясното мляко.

В две поредни чинии се подготвя брашното и галетата. Специално галетата може и да се завиши от посоченото количеството.

Всеки шницел първо се потапя в брашно, следват яйцата и най-после галетата. Подреждат се в профил.

Загрява се лой, задоволително с цел да може да се пържи.

Потапяме шницелите в яйце, по-късно в брашно и пържим до златисто. Махаме олиото от тигана, избърсваме го и слагаме в него маслото. Изсипваме брашното и като бъркаме пламенно прибавяме и горчицата. Подправяме със сол и черен пипер, прибавяме зеленчуковия бульон и оставяме на котлона да къкри за към 2-3 минути.

Сервираме вкусните шницели с горчица. Добър вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР