Ето как да си приготвим вкусна агнешка дроб сарма с

...
Ето как да си приготвим вкусна агнешка дроб сарма с
Коментари Харесай

Агнешка дроб сарма с млечна заливка

Ето по какъв начин да си приготвим вкусна агнешка дроб сарма с млечна заливка. Става бързо, елементарно и вкусно.

Необходими са ни следните артикули:
1 чаена чаша ориз,
1 глава лук,
1 пакет агнешки дреболии,
1 връзка свеж джоджен,
3 връзки свеж лук,
2 връзки свеж чесън,
1/2 връзка магданоз,
1 супена лъжица сладостен червен пипер,
1 чаена лъжица пикантен червен пипер,
щипка черен пипер,
сол на вкус;

За заливката: една чаена чаша кисело мляко, две-три супени лъжици брашно, два броя яйца, половин чаена лъжичка индийско орехче, половин чаена лъжичка черен пипер, щипка сол.

Начин на подготвяне: Сваряваме агнешките дреболии в подсолена вода. Нарязваме връзките свеж лук на ситно, след което загряваме олиото в бездънен съд и сотираме лука за към една-две минути. След това го посоляваме и го овкусяваме с черен пипер.

Изсипваме авансово измития ориз и го запържваме за малко до момента в който зрънцата му станат транспарантни. Прибавяме две чаши от бульона, в който сме сварили дреболиите и готвим до момента в който оризът поеме течността.

През това време се залавяме да приготвим заливката за дроб сармата. Разбиваме яйцата с киселото мляко, подправяме със сол и черен пипер и настъргано индийско орехче. Добавяме една лъжица брашно и разбъркваме до момента в който се смесят всички съставки.

Нарязваме агнешките дреболии на дребни части. Накълцваме на ситно листата свеж джоджен и стръковете свеж чесън. Сваляме съда с ориза от котлона и прибавяме вътре месото и зелените подправки. Разбъркваме, прибавяме една лъжица червен пипер и още една чаша от агнешкия бульон.

Заливаме със заливката от яйц, мляко и брашно и печем агнешката дроб сарма на двеста градуса за към половин час. Добър вкус и радостни празници!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР