Днес сме решили да ви представим една много различна и

...
Днес сме решили да ви представим една много различна и
Коментари Харесай

Кюфтета с картофи и зеленчуци на фурна

Днес сме решили да ви представим една доста друга и забавна рецепта. Ако се чудите по какъв начин да си приготвите месна рецепта със зеленчуци това е една страхотна концепция. Вижте по какъв начин можете да си извършите кюфтета на фурна с патладжани, тиквички и картофи. Стават неповторимо вкусни!

Необходими са ни следните артикули:
✔️ 1 кг сварени картофи
✔️ 1 зелена чушка
✔️ 400 грама кайма примес (телешко и свинско)
✔️ 1 патладжан
✔️ 1 тиквичка
✔️ 2 моркова
✔️ 2 огромни глави остарял лук
✔️ 5 скилидки чесън
✔️ 1/2 кг гъби
✔️ 1 чаена лъжичка сол
✔️ 3 яйца
✔️ 1 връзка свеж магданоз
✔️ клонче целина
✔️ 1 щипка черен пипер
✔️ 1 щипка червен пипер

Начин на подготвяне: Сваряваме картофите и през това време нарязваме тиквичката и патладжана на кръгчета. Подсоляваме ги и ги оставяме да се отцедят. Настъргваме морковите на ренде. Лукът нарязваме на ситно и го задушаваме в малко лой дружно с морковите, пънчетата на гъбите. Малко преди да са подготвени прибавяме счукания чесън, нарязаните магданоз и целина и посоляваме.

Нарязваме сварените картофи на кръгове и ги подреждаме в подобаваща тава за печене. Върху тях подреждаме тиквички, патладжани, чушки, нарязани на кръгчета и едно кюфте, като кюфтетата подготвяме от омесената кайма с едно яйце, сол и подправки. На няколко места слагаме гъби.

Когато ястието се е запекло задоволително от горната страна сипваме с лъжица от задушената пикантна зеленчукова примес. Отделно разбъркваме в купа две и половина супени лъжици брашно, две яйца, сол и черен пипер. С получената примес заливаме зеленчуците и ги допичаме за още няколко минути. По предпочитание можем да настържем кашкавал от горната страна.

Добър вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР