Шнауцерите са доста многочислено семейство, но най-внушителни са най-големите от

...
Шнауцерите са доста многочислено семейство, но най-внушителни са най-големите от
Коментари Харесай

Темперамент на ризеншнауцера

Шнауцерите са много многочислено семейство, само че най-внушителни са най-големите от тях - ризеншнауцерите. Те са много внушителни като размер, имат мощен темперамент и са много териториални. Поради това са подозрителни към непознати, само че в случай че стопанинът се е справил чудесно със социализацията на своя питомец, той ще се държи добре към нови хора или обстановки.

Фактът, че породата ризеншнауцер може да бъде нападателна, не значи, че безусловно би трябвало да се чака това от тях. Всъщност те рядко демонстрират тази линия от характера си. Когато са провокирани обаче могат да бъдат доста внушителни.

Неочаквано за размера и усещането, което основава, ризеншнауцерът по държание е безшумно куче и това се дължи на неговото вродено възприятие за бдителност и интелекта му. Породата е измежду интелигентните четириноги, само че това е причина ризеншнауцерите елементарно да се отегчават. Те имат потребност от непрекъснато взаимоотношение със стопанина си. Тази податливост може да се употребява за тяхното образование, което е относително елементарен развой, поради характера им.

Ако би трябвало да определим това куче с една дума - то е уравновесено - мощно и интелигентно, добре се приспособява към околната среда. На фона на тези му особености малко необичайно наподобява неговата сензитивност към обичта и вниманието на притежателя. Това прави потребността от непрекъсната връзка с индивида толкоз мощна.

Тези кучета са доста правилни на своя притежател, постоянно другарски настроени към него, доста благи към всички членове на фамилията.

За децата може да им се има цялостно доверие, ризеншнауцерите се схващат с деца на всякаква възраст и имат метод към дребни и по-големи деца.

 Ризеншнауцер

Не по този начин стои въпросът с останалите домашни любимци. Стопаните би трябвало да са наясно, че тази порода е ловджия и инстинктите му към плячката са доста мощни.Затова съжителството с птички или котки не е изключително целесъобразно.

Ризеншнауцерът по характер е интензивно животно, със мощно тяло и доста сила. Той има потребност да я изразходва в дейни игри и енергични извършения. Затова постоянните разходки и тренировки са наложителни. При липса на задоволително физическа интензивност, кучето може да развие наднормено тегло или да премине към деструктивно държание. Затова къща с огромен двор, където може да прекарва доста време в игри, е идеално изискване за развъждането на ризеншнауцер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР