Шмел-90“ тежи около 90 килограма и може да се превърне

...
Шмел-90“ тежи около 90 килограма и може да се превърне
Коментари Харесай

Шмел-90“: Украйна е разработила гигантски БпЛА за изстрелване на...

" Шмел-90 “ тежи към 90 кг и може да се трансформира в универсална платформа за украинските военни за битка с руснаците, считат основателите му. Проектиран е въз основа на опита от основаването на своя предходник - устройството FlyingBike2018, като са взети поради резултатите от тестванията му. Специалистите са понижили размера, опростили са предаването и дизайна като цяло, с цел да създадат устройството по-технологично и уместно за всеобщо произвеждане.

 

В резултат на това инженерите са основали великански квадрокоптер със скелетонизирана железна рамка, мотор Rotax-582 и плъзгачи, сходни на тези на хеликоптерите.

 

" Шмел-90 " може да се употребява за бойни цели. В същото време разработчиците към момента не са обмислили инсталирането на съответна оръжейна система. Инженерите обаче са безапелационни: на апарата може да бъде прикачено всичко, стига да не надвишава допустимото тегло.

 

 За да бъде нанесен удар благодарение на " Шмел-90 “, може да бъдат употребявани разнообразни типове оръжия - по-специално ракети, които се насочват от лазерен лъч. Освен това е допустимо да се инсталира унифицирана 50-килограмова пускова установка УБ-16-57 с десетина осколочно-разрушителни ракети С-5М, които покриват разстояние до 2,5 км. В този случай военните, откакто локализират задачата посредством въздушно разузнаване, могат да пуснат дрон, да стрелят в отговор и по-късно неотложно да приберат устройството в скривалище.

 

Също по този начин " Шмел-90 " може да се употребява като транспортно средство начело – да вземем за пример за доставка на муниции или оръжия на фронтовата линия, или на украинските диверсионно-разузнавателни групи при десант на левия бряг на река Днепър или даже в Крим.

 

След войната апаратите " Шмел-90 “ може да бъдат потребни за транспорт на артикули или за обработка на аграрни площи.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР