Шламохранилището на ТЕЦ Република в Перник е трябвало да излезе

...
Шламохранилището на ТЕЦ Република в Перник е трябвало да излезе
Коментари Харесай

Емил Димитров: Шламохранилището в Перник не трябва да работи от 2016 г.

Шламохранилището на Топлоелектрическа централа ”Република ” в Перник е трябвало да излезе дефинитивно от работа още през 2016 година. То наложи евакуация на част от хората в квартала в миньопския град поради скъсана дига.
Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро.

Той посочи, че в Министерския съвет от предишния четвъртък не могат да вземат решение - това градеж ли е, или не.

" Това е цех, който с тръби изхвърля там шлам. По всички наредби, най-много №9, това е хидротехническо оборудване. Само че то е трябвало да излезе 2016 година дефинитивно от работа. И Министерството на енергетиката от този момент не го ревизира и не го управлява, тъй като смята, че това оборудване не би трябвало да работи, само че то си продължава да работи ", изясни Ревизоро.

В шламохранилището са изпратени чиновниците на Басейнова дирекция. Намерени са още две места с инфилтрации. Течът е бил от най-безопазната страна.

" Строителен обект. Рекултивация. Това е истината. Това би трябвало да се довърши, да се завърши, да се залеси, с цел да не праши на хората въздуха и те да се усещат добре. Ако не е хидротехническо оборудване, макар че е работило до през вчерашния ден, то не може да продължава да работи като хидротехническо. Ако това е градеж и е изработен първи и втори стадий, какво става с третия стадий. Има проблеми с котите, има проблем и с заплахата, че може да наводни. Няма кой да подпише да работи този обект повече. Няма подобен вманиачен човек в България ", съобщи министър Димитров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР