Шизандра е билка, която е широко разпространена и използвана в

...
Шизандра е билка, която е широко разпространена и използвана в
Коментари Харесай

Шизандра се бори със затлъстяването

Шизандра е билка, която е необятно публикувана и употребена в източната медицина – най-често се ползва като тонизиращо и стимулиращо средство. Шизандрата има и още едно название – известна е и като китайски лимонник. Причината е, че всички елементи на растението – стъблото, листата, цветовете, ухаят доста мощно на лимон.

Обобщени проучвания, които са правени на растението, демонстрират, че шизандрата има необятен набор на влияние върху човешкия организъм. Много благотворно шизандрата въздейства и на нервната система, защото отстранява умората, чувството за унесеност и покачва работоспособността.

Таблетките, които се изписват за усмиряване на нервната система, нормално водят до унесеност или пък имат други странични дейности.

При билката няма сходна заплаха – тя въздейства извънредно добре освен на физическото положение на човек, само че и на умственото. Полезна е за банкет и от възрастни хора, защото поддържа паметта в интензивно положение.

Може да бъде доста потребна даже при депресивни положения – оказва помощ човек да се отърси от прочувствения проблем и да се измъкне от положението на меланхолия.

 Плод Шизандра

Хора с ниско кръвно налягане също могат да използват билката, защото тя оказва помощ за повишение на артериалното налягане. В източната медицина шизандрата се употребява най-вече за поддържане на работоспособността, за унищожаване на напрежението, както и за поддържане на телесното тегло в рационални и здравословни граници.

Интересен факт за китайски лимонник е, че при постоянна приложимост може да потисне процесите на затлъстяване и да контролира тежестта. Шизандрата усъвършенства отделянето на тайни в стомашно-чревния тракт, като по този метод улеснява неговата работа – храната се преработва по-бързо. Така съумява да потисне и процеса на затлъстяване.

През последните няколко години затлъстяването се е трансформирало в сериозен проблем – съгласно Световната здравна организация, наднормените килограми са петата по периодичност причина за гибел. Според данни минимум 2.8 милиона души умират годишно поради наднормено тегло.

Затлъстяването е проблем, който носи след себе си още доста евентуални здравословни нарушавания – диабет, исхемично сърдечно заболяване и др.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР