Шийт маските станаха много популярни и буквално всеки си публикува

...
Шийт маските станаха много популярни и буквално всеки си публикува
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за шийт маските

Шийт маските станаха доста известни и безусловно всеки си разгласява селфи с шийт маска в Инстаграм. Но като се изключи че са много занимателни, ефикасни ли са шийт маските? Ето какво би трябвало да знаете, преди да заложите на шийт маските...

Шийт маските не могат да заменят обичайните маски за лице.

Първо: какво тъкмо съставляват шийт маските?

Шийт маските съставляват пакетирано парче тъкан, с формата на лицето ви, която е напоена с разнообразни субстанции. Шийт маските са с нараснала централизация на дейни субстанции и според от материала, продуктите може да доближават до по-дълбоко в кожата ви.

Трябва да знаете, че се назовават " маски ", поради формата, а не тъй като имат същото деяние като маските за лице. Тези маски не стават за разчистване или ексфолиране на кожата. Тяхата единствена функционалност е хидратиране. Повечето такива маски са цялостни с витамини, минерали, антиоксиданти. Друга изгода от шийт маските е, че няма по какъв начин лицето ви да изсъхне, като при глинените маски, да вземем за пример.

 Всичко, което би трябвало да знаете за шийт маските Instagram

Шийт маските са най-хубави в хидратирането

Тези маски се оферират в доста разновидности, които дават обещание разнообразни резултати - покачване, попречване на акне, скриване на фини линии и така нататък, само че би трябвало да знаете, че те са най-хубави в хидратирането.

Хиалуроновата киселина, керамидите и / или антиоксидантите са трите съставки, които могат да се намерят в множеството шийт маски. Хиалуроновата киселина работи като хидрататор, създавайки преграда за кожата, блокирайки влагата и подобрявайки структурата. Кожата губи вода и влага, когато остаряваме, тъй че тази съставна част ще помогне за възобновяване на хидратацията.

Антиоксидантите, в това време, оказват помощ да се защищити кожата от свободни радикали във въздуха, което може да аргументи увреждане на клетките, което води до стареене с течение на времето.

 Всичко, което би трябвало да знаете за шийт маските Instagram

Но тези маски не постоянно са подобаващи за хора с акне.

Оклузията (запечатването на кожата), която се случва с шийт маските, може да увеличи температурата на кожата ви. Това не е добре, в случай че сте склонни към акне. Увеличаването на температурата може да усили броя на бактериите по повърхността на кожата, което води до акне. Също по този начин някои съставки в шийт маските запушват порите.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР