Широкообхватен руски проектозакон за забрана на юридическа или медицинска смяна

...
Широкообхватен руски проектозакон за забрана на юридическа или медицинска смяна
Коментари Харесай

Руската Дума окончателно одобри законопроекта за забрана на смяната на пола

Широкообхватен съветски проектозакон за възбрана на юридическа или здравна промяна на пола беше утвърден от долната камара на Народното събрание в петък на последно четене, съобщи " Ройтерс ".

Законопроектът ще забрани на руснаците да трансформират пола си в публични документи за идентичност, което е законно от 1997 година На здравните служащи ще бъде неразрешено да " правят медицински интервенции, предопределени да трансформират пола на човек ", в това число интервенция и определяне на хормонална терапия.

Депутатите от Държавната дума прибавиха разпореждания към законопроекта на второ четене,, за възбрана транссексуалните хора да осиновяват или отглеждат деца и за отменяне на браковете им, в случай че единият от двойката след това промени пола си.

Зелената светлина от Думата съвсем подсигурява окончателното приемане на закона.

Лекари и бранители на правата на транссексуалните предизвестиха, че възбраната ще сътвори черен пазар за хормонални лекарства и ще докара до скок в опитите за самоубийство измежду младежи, които нямат достъп до здравна помощ.

" За децата и младежите тази обстановка наподобява безусловно безнадеждна ", сподели Ел Соломина, съветска транссексуална жена, която в този момент живее в Грузия, пред " Ройтерс ", преди Думата да възобнови разглеждането на законопроекта тази седмица. " Те няма да могат да получат никаква помощ ".

Руският президент Владимир Путин неведнъж е казвал, че методът на живот на ЛГБТ хората опонира на обичайните съветски полезности, а приемането им от Запада е доказателство за честен крах.
Миналия декември Путин подписа закон, който върху насърчаването на " ЛГБТ агитация ", като на процедура забрани всякаква обществена изява на модела на държание на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните хора в Русия.

Председателят на Думата Вячеслав Володин написа в " Телеграм " в петък, че законът " пази нашите жители (и) деца ".

Законопроектите би трябвало да преминат три четения в долната камара на Народното събрание, Държавната дума, преди да бъдат изпратени в горната камара и по-късно на Путин за автограф.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР