Широко рекламираната пролетна офанзива на въоръжените сили на Украйна не

...
Широко рекламираната пролетна офанзива на въоръжените сили на Украйна не
Коментари Харесай

Предадоха Зеленски. Западът има нов план за Украйна

Широко рекламираната пролетна атака на въоръжените сили на Украйна не се състоя. И Киев е посъветван да се откаже от лятна. Защо проектите бяха преразгледани?

Операция “Невидимка ”

Говорителят на Белия дом Джон Кърби сподели: належащо е ВСУ да разполагат с всичко належащо за сполучлива контраофанзива. Той е уверен, че през лятото военното състояние ще се промени в интерес на Киев. Френският президент Еманюел Макрон на собствен ред акцентира, че даже в случай че интервенцията се провали, съдружниците на Украйна няма да спрат да оказват помощ.

За това контранастъпление се приказва още от есента. Обещаха да завземат Крим до лятото. Положението на въоръжените сили обаче единствено се утежни. Руските войски освободиха Артьомовск.

Въпреки това Алексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, твърди, че ВСУ ще нападат " на следващия ден или след седмица ". И съгласно съветника на ръководителя на президентската канцелария Михаил Подоляк, контранастъплението към този момент е почнало, само че защото фронтът е раздължен на 1500 километра, не всеки вижда това.

Желания и благоприятни условия

Западните медии не са толкоз оптимистични. Според “Вашингтон Пост ” даже украинските управляващи не имат вяра, че ВСУ ще се оправят. Британският военачалник Ричард Барънс показва слабостта на Противовъздушна отбрана, неспособна да отблъсне вълната съветски ракети по контранастъплението. Според американското разузнаване Киев ще напредне в най-хубавия случай с няколко километра и ще съставлява опасност за руснаците, когато приближи „ сухопътния мост “ към Крим. Безсмислено е да мечтае за повече: Украйна има хронични проблеми с образованието на бойците и снабдяването с муниции.

Германският вестник “Ди Велт ” отбелязва, че за триумфа на интервенцията Киев се нуждае от бойна авиация. Няма да получи лятото. Русия превъзхожда врага в небето пет до шест пъти. И Зеленски не би трябвало да повтаря тъжния опит на Адолф Хитлер при Курската дъга, когато опитът да компенсира злополуката в Сталинград докара до ново съкрушително проваляне за Германия.

Полският президент Анджей Дуда също предизвестява. Путин към момента не е изгубил нито една война, а съветската войска продължава да мачка Украйна като валяк, напомни той. Председателят на началник-щабовете на армията на Съединени американски щати военачалник Марк Мили посочи, че няколко десетки F-16 няма да трансформират хода на военните дейности, защото това въобще не е оръжие-чудо.

Дори украинската войска споделя западните оценки. И по този начин, генерал-майор Сергей Кривонос счита, че без авиация контранастъплението е обречено. Потенциалът на Русия, която има сили и средства да продължи напредването си, не може да бъде подценяван, сподели той.

Волята на народа

В същото време, съгласно Центъра Разумков, съвсем 64% от украинците са срещу преустановяване на военните дейности. Около 67% цялостното възобновяване на териториалната целокупност на Украйна. Приблизително толкоз не имат вяра въобще във опцията за помиряване с Москва.

За договаряния са единствено 23%. Както изясни политологът Вадим Карасьов в изявление за украинските медии, „ партията на мира “ не желае да се сприятелява с Русия, а да спре военните дейности. Той също по този начин не има вяра в успеха на Киев вследствие на едно контранастъпление или поредност такива. Според него спорът може да бъде замразен през есента. " Неслучайно военните споделят, че имат потребност от системи за Противовъздушна отбрана, а самолетите ще бъдат потребни след края на военните дейности като възпиращ фактор. Паралелно с това ще се усили броят на мироопазващите начинания. Например Украйна може да бъде призната в НАТО в подмяна на територии “, аргументира се специалистът.

Политологът Руслан Бортник счита, че Съединени американски щати и Европейски Съюз демонстративно си измиват ръцете. " Западните сътрудници ясно дадоха да се разбере, че към този момент са предали или следва да предадат на Киев всичко, което от тяхна позиция е било належащо за контранастъплението. Само локалните управляващи са виновни за бъдещето ", споделя той. „ В същото време обществото е прегрело, мнозина се надяват да си пият кафе в Ялта през 2023 година Ако екипът на Зеленски се провали, се оказва, че самите украинци са отговорни за всичко, целият свят сякаш ги е убеждавал да работят друго, само че те не послушали ”, добавя той.

Експертът от Финансовия университет Денис Денисов е склонен с украинските анализатори. „ Отслабването на интензивността на военните дейности е изцяло допустимо, само че това не значи, че Западът ще спре да поддържа Киев. Украйна ще остане доста комфортен и ефикасен инструмент за напън върху Русия. Следователно не може да се приказва за пълноценно заледяване. Западните ракети, самолети, системи за Противовъздушна отбрана ще продължат да идват и да се употребяват по предопределение “, изясни той пред РИА Новости.

Зеленски и други киевски политици станаха заложници на личните си осведомителни акции, които не дават отговор на военната обстановка. Поради това рейтингът им неизбежно ще падне, само че те по всякакъв начин се пробват да забавят наклонността.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР