Шимпанзета, зяпащи видеоклипове заедно, получават същото чувство на връзка и

...
Шимпанзета, зяпащи видеоклипове заедно, получават същото чувство на връзка и
Коментари Харесай

Шимпанзета се сближават след гледане на клипове

Шимпанзета, зяпащи видеоклипове дружно, получават същото възприятие на връзка и непосредственост, които хората могат да усетят от гледането на филм или телевизионно шоу, когато са в компания с другар или сътрудник. Това настояват откриватели от американски университети.

След като следиха двойки шимпанзета, до момента в който гледат клипове, психолозите откриха засилено възприятие за непосредственост сред тях по метод, който се смяташе, че е неповторим за индивида. Изследователите потвърдиха, че това държание демонстрира " дълбоките еволюционни корени " на засиленото прочувствено влияние от гледането на нещо в компанията на някой различен.

Проучването повдига и въпроса за това какво губим, когато все по-малко споделяме подобен опит. Например, в случай че фамилиите престанат да гледат телевизия дружно и всеки поотделно се включва в обществените медии, употребявайки мобилно устройство. Изследването, оповестено от Кралското научно общество, базира изводите си след наблюдаване на 45 шимпанзета, изследвайки измененията в държанието на приматите след гледане на клипове, на които са снимани други маймуни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР