Шезлонг до шезлонга, чадър до чадъра. Така често изглеждат гръцките

...
Шезлонг до шезлонга, чадър до чадъра. Така често изглеждат гръцките
Коментари Харесай

Важно за българите пътуващи към Гърция за Великден: Обявиха новите правила по плажовете и такси

Шезлонг до шезлонга, чадър до чадъра. Така постоянно наподобяват гръцките плажове, само че това скоро ще е минало, оповестява Bild, цитира " Сега " и " Стандарт ". 

70 % от плажовете би трябвало да бъдат свободни от шезлонгите на концесионерите. Според новинарския портал greeknews.com в някои особено предпазени зони свободното място би трябвало да е до 85%.

А на местата, където е разрешено да има шезлонги, би трябвало да са на най-малко 4 метра от брега. Гръцкото държавно управление ще разпредели плажовете с разпределяне на концесии.

Концесионерите би трябвало да поддържат плажовете чисти, да са обезпечени спасители и да не слагат бариери. При неспазване ще се заплащат санкции и ще се лишава концесията. 

От март в Гърция се вдига климатичният налог за туристите. Целта е да се пази околната среда. За кроткосрочно наемане на жилище или пребиваване в хотел с 1 или 2 звезди ще се заплаща по 1.50 евро на екскурзиант дневно. Досега таксата беше 50 евроцента.

При 3-звездните хотели таксата от 1.50 евро става 3, при 4-звездните от 3 на 7 евро. При еднофамилните къщи, вили и 5-звездни хотели ще се заплащат 10 евро на нощ вместо 4 до момента. 

Правителството възнамерява да събере 300 милиона евро за възобновяване на регионите, които пострадаха от горски пожари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР