Шейхове си сърбат кафето от пловдивски ядливи чаши Пловдивските ядливи

...
Шейхове си сърбат кафето от пловдивски ядливи чаши Пловдивските ядливи
Коментари Харесай

Четете в Марица: Пловдивската икономика във възход

Шейхове си сърбат кафето от пловдивски ядливи чаши

Пловдивските ядливи чаши за кафе стигнаха до шейховете в Абу Даби. Авиопревозвачът в столицата на Обединените арабски емирства Etihad публично разгласи, че на борда на самолетите си ще сервира топлите питиета в биоразградимите Къпфе /събирателно от англ. Cup-чаша и kafee - кафе/. Традиционните пластмасови чаши за пасажерите са сменени с вафлените безусловно преди дни, с полета от Абу Даби от през вчерашния ден, който се приземява в Бризбейн през днешния ден. Etihad е компания, прословута с политиката си за запазване на околната среда по всички вероятни способи. От 2019 година тя употребява най-вече биогорива.

Бункерът в парка дарен на Девети пехотен от Фердинанд

Мистериозният бункер, открит от протестиращите подземен до хотел " Санкт Петербург ", си има собственик. Помещенията с повърхност 700 кв. метра, построени през предишния век, изрично са били употребени от Девети пехотен полк. Документацията, за която инстанциите не знаеха, че съществува, е открита по гледище на жителите на квартала. Вече два месеца те стачкуват в отбрана на парка, търсейки съдействието на локалната власт, министерствата, омбудсмана на републиката и последно - на премиера Бойко Борисов. Наскоро по искане на инициативния комитет забравеният от всички бункер беше отворен, с цел да могат регионалният шеф Здравко Димитров и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Атанас Илков да създадат оглед.

Паркираме от двете страни на еднопосочните улици

Еднопосочни улици в центъра на Пловдив ще бъдат позволени за паркиране от двете страни на пътното платно. Това обаче ще стане, откакто се приготви планът за новата организация на придвижването и се съгласува с КАТ. " Първата улица, на която имаме желание да въведем двуредово прекъсване, е " Бетовен " в сектора от ул. " Христо Г. Данов " и бул. " Шести септември ", сподели за " Марица " шефът на общинското дружество " Паркиране и репатриране " Ненко Калакунов. Той посочи, че новата организация на трафика ще влезе в действие след приключването на ремонта на ул. " Христо Г. Данов " и след слагане на знаците и маркировка.

Пловдивската стопанска система във напредък

Икономиката в област Пловдив бележи забележителен растеж през последните няколко години. Това демонстрират ​анализите на Търговско-промишлена камара -Пловдив, поместени в " Икономически годишник на район Пловдив 2019 ".

За интервала 2011-2017 година броят на предприятията, регистрирани в Пловдивско, се е нараснал с 3650​. За 2017 по отношение на 2016 година настоящите компании са с 482 повече. Засиленото икономическо раздвижване е особено за 2016 година, когато се следи изпреварващ ритъм на нарастване в броя на настоящите предприятия с 3,48%.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР