Шествие в памет на ген. Христо Луков, познато също така

...
Шествие в памет на ген. Христо Луков, познато също така
Коментари Харесай

Представител на Столична община се появи със заповед на кмета за прекратяване на Луковмарш

Шествие в памет на ген. Христо Луков, познато също по този начин под името „ Луковмарш “, бе проведено от неговите фенове, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По-рано денем се организира контрапротест против марша на националистите. Провеждането на „ Луковмарш “ беше неразрешено със заповед на кмета на София Васил Терзиев преди дни, тъй като шествието не е в съгласие със Столична община.

Това обаче не попречи на стотици да се съберат в региона на НДК, с цел да проведат шествието. Полицията беше заградила целия регион към НДК и ревизираха всички, които влизат. В непосредственост до пилоните на НДК група не беше позволена да влезе и това докара до скандиране на името на ген. Христо Луков.

Протестиращите обясниха, че досега съдът е оповестил всяка една издадена заповед за оскъдна и споделиха, че ще отидат да поднесат цветя и венци пред къщата на ген. Луков.

Според уредниците на събитието Христо Луков е един извънреден български воин, който е отдал живота си в работа на народа.

Представител на Столична община, който донесе заповед на кмета на столицата Васил Терзиев, с която събитието се приключва а, в случай че заповедта не бъде изпълнена, се носи наказателна отговорност. В последна сметка протестиращите на групички се насочиха към къщата на ген. Христо Луков. Около 19.00 часа там ще се организира гала.

Към момента всичко минава без произшествия и при засилена защита на полицията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР