Шествие с камиони и автобуси по време на срещата на

...
Шествие с камиони и автобуси по време на срещата на
Коментари Харесай

Превозвачите се заканиха да блокират предприятия на чужди инвеститори в България

Шествие с камиони и рейсове по време на срещата на върха на Европейски Съюз на 16-17 май - това дадоха обещание всички браншови структури на превозвачите в България на специфична конференция в България.
Съгласно обясненията, в действителност ще има поредност от самодейност. На първо място - кротичък митинг, ориентиран против европейските водачи . Обсъжда се и пакет от дейности, като може да се стигне до обсада на фабрики, които са благосъстоятелност на задгранични вложители . Гледната точка в тази ситуация - откакто те ни пречат да вършим бизнес в Европейски Съюз, за какво ние да ги улесняваме да вършат бизнес в България? Готови сме на всевъзможни протестни дейности, в това число обсада на граници, споделиха превозвачите.
Когато приказваме за транспортиране на хора, обикновено е да има по-рестриктивен модел. Когато приказваме за транспорт на товари, следва да е противоположното. Прилага се обаче противоположният модел. Това съобщи министърът на превоза Ивайло Московски, който изрази поддръжка за превозвачите. Той добави, че министър председателят Бойко Борисов ще направи изпитание да уреди среща на превозвачите и еврокомисаря по транспортните въпроси Виолета Булц.
Недоволството на превозвачите е поради нов европейски правилник, концепцията за който е на френския президент Еманюел Макрон. Според превозвачите пакетът има за цел само да изхвърли от европейските транспорти фирмите от Източна Европа. В пакета за подвижност са включени условия водачите да се прибират до родното си място на всеки 3 седмици, след третия ден в страна от Европейски Съюз на камионджията да му се заплаща по нормите за командировки на страната, в която е влезнал, да не се спи в кабините на камионите, промени в разпоредбите за шосейния каботаж, който на процедура ще го отстрани.
Новите промени са вкарани в подтекст за отбрана на правата на водачите и тяхното по-добро възнаграждение и право на отмора. Според хора от сектора обаче, измененията са чиста доза протекционизъм за няколко страни, с което се цели огромните страни в Европа да изхвърлят от пазара българските, полските, унгарските и румънските транспортни компании . Приравняване на командироването на мобилните служащи към работещите в другите стопански браншове не регистрира спецификата на труда на транспортните служащи и вкарва дискриминационни практики, както сред самите работещи в Европейски Съюз, по този начин и за водачите в границите на една компания. Те ще са назначени на идентични трудови контракти, а ще получават разнообразни хонорари съгласно страната, до която пътуват. Водачите, пътуващи до Франция, Германия и Испания ще печелят в пъти повече от тези, пътуващи до прилежащи страни като Румъния и Хърватия, показват от българския транспортен отрасъл. Превозвачите ни са безапелационни, че намаляването на каботажа и оставянето на камиона на всеки три седмици, ще повлияе пагубно на оборота. От една страна курсовете ще намалеят доста, а ще има и нови разноски за прибирането на водачите.
Ще стигнем до нова мигрантска вълна, само че към Европа. Най-голямата компания за транспорти с камиони в Европейски Съюз е френска, а в случай че по този начин Макрон ще сплотява Европейски Съюз, по-добре да не сме в Съюза, заключиха превозвачите ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР