Шествие на така наречения Безсмъртен полк е обявено днес. То

...
Шествие на така наречения Безсмъртен полк е обявено днес. То
Коментари Харесай

9 май: Шествие на Безсмъртния полк срещу Искаме български паметник днес

Шествие на по този начин наречения Безсмъртен полк е оповестено през днешния ден. То ще тръгне от паметника на Незнайния войник с полагане на венци и ще стигне до паметника на Съветската войска.

Общински съветници от " Демократична България " желаеха да бъде неразрешено, тъй като всява разделяне.

Решението на общината е, че няма съображение за това. Движението в центъра на София по маршрута на шествието ще е затворено.

На 9 май от 10 часа фейсбук групите „ Война и мир “, Орелъ и „ Не на комунизма в България “ провеждат събитието под наслов „ Искаме български монумент “, с което да заявят по безапелационен метод своето искане Паметникът на Съветската войска в София да бъде демонтиран и изместен в музей в най-кратки периоди. Акцията им цели и опълчване на честванията, проведени у нас по случай Деня на успеха. По съответно те се афишират срещу шествието „ Безсмъртният полк “.

„ Искаме български монумент!

На 9 май в София за поредна година група хора ще желаят да почетат Съюз на съветските социалистически републики и Червената войска в София.

Ние желаеме Монументът на окупационната Червена войска да бъде демонтиран и изместен в музей, а на негово място да бъде вдигнат монумент, за който всички българи да сме съгласни.

Искаме решенията на Столичния общински съвет за ремонт на паметника на лъжата да бъдат изпълнени в най-кратки периоди. “ За това приканват жителите, които провеждат свое шествие на 9 май – Деня на Европа и Деня на успеха, обединени от идеята да се опълчват на шествието, с което у нас ще се означи Деня на успеха.

Шествието „ Безсмъртният полк “ е съветска традиция, която се организира и на други места в Европа. Миналата година тя бе анулирана в доста страни поради войната в Украйна, само че у нас се организира.

Беше планувано шествието да се състои и тази година в София, само че от Столична община не позволиха това да се случи.

Организаторите на „ Безсмъртният полк “ са съобщили на Столичната община, че то ще се организира на 9 май, деня, в който Русия празнува успеха над хитлеристка Германия във Втората международна война.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР