Шестте варненски висши учебни заведения участват в рейтинговата система на

...
Шестте варненски висши учебни заведения участват в рейтинговата система на
Коментари Харесай

Къде се намират варненските университети в рейтинговата система на МОН?

Шестте варненски висши образователни заведения вземат участие в рейтинговата система на МОН с над 20 професионални посоки, сподели информация на Moreto.net.

у нас, готова от МОН, бе показана публично през днешния ден.

С първо място от ВУЗ-овете в морската столица може да се похвали само Висшето военноморско учебно заведение , и то единствено в едно направление „ Военно дело ".

В „ Администрация и ръководство “ Висшето учебно заведение по мениджмънт във Варна заема трето място, което значи, че по отношение на предходната година изпада с една позиция надолу. Варненски свободен университет е на девето при осмо през 2022, а Икономически университет е на 12 място при девето през предходния интервал.

В „ Архитектура, строителство и геодезия “ ВСУ се изкачва от шесто на четвърто място.

Технически университет резервира трето място в направление „ Електротехника, електроника и автоматика “ и го дели с Висше военновъздушно учебно заведение, Висше транспортно учебно заведение, Русенски университет и Университет по хранителни технологии. Същата позиция има и в направление „ Енергетика “ , само че там отстъпва с едно място по отношение на 2022.

Медицинският университет във Варна резервира пето място в „ Здравни грижи “ . Същото място има и ВСУ в „ Изобразително изкуство “ .

В направление „ Икономика “ Висше учебно заведение по мениджмънт е на четвърто място, а е бил е на осмо, Икономически университет е на шесто място като го резервира от предходната година.

В „ Информатика и компютърни науки “ ВСУ дръпва с една позиция и отива на седмо място, а ИУ изостава с две позиции и отива на осмо място.

ВВМУ е на трето място в „ Комуникационна и компютърна техника “ , а ТУ – Варна е на четвърто място. И двата университета резервират позиции.

В „ Машинно инженерство “ ТУ изпада от трето на четвърто място.

МУ е на второ място в „ Медицина “ . Запазва се позицията му и в „ Обществено здраве “. Там е трети. Продължава да заема втора позиция в „ Стоматология “ и четвърта във „ Фармация “ .

В „ Музикално и танцово изкуство “ ВСУ слиза до шесто място от трето. В „ Общо инженерство “ ТУ отстъпва на седмо място от шесто.

ВСУ се изкачва с две места до четвърто в „ Право “ , само че пък изостава с едно в „ Психология “ и става седми.

В „ Растениевъдство “ ТУ от трето отива на пето място, а в „ Социални действия “ от шесто на пето.

В „ Транспорт, мореплаване и авиация “ ВВМУ изпада от второ на трето място, а ТУ от четвърто на пето място.

Висше учебно заведение по мениджмънт е на второ място в направление „ Туризъм “ , а ИУ е на четвърто място. Миналата година са си делили третата позиция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР