Шесторното убийство в Нови Искър се нарежда сред най-масовите криминални

...
Шесторното убийство в Нови Искър се нарежда сред най-масовите криминални
Коментари Харесай

Вижте пет от най-кървавите масови убийства в България

Шесторното ликвидиране в Нови Искър се подрежда измежду най-масовите престъпни убийства в страната ни.
Вижте 5 сходни случая в новата история на България:

Убийство от ревнивост
През лятото на 2000 година Вълчи дол е покъртен от ужасна покруса, породена от едно от най-зверските закононарушения в българската история. 22-годишният Георги убива някогашната си приятелка-17-годишната Галина и нейните братовчедки Ралица и Анастасия, на 15 и 13 години. Причината е ревнивост.
Георги излежава доживотна присъда в пандиза в Белене.

Спор за парцели
На 20 септември 2011 година трима души са убити, а една жена е в тежко положение след спор за парцел в Ябланица. Скандалът се разразил в фамилна вила в града сред 73-годишния Гаврил Петков и фамилията на 70-годишната му сестра. Докато фамилията на сестрата вечеряло, Гаврил Петков ненадейно нахлул в къщата им и разкрил огън против тях. На място издъхват племенникът на стрелеца Иван и неговият наследник – Теодор, на 15 години. Лекарите не съумяват да спасят живота на 70-годишната Цветанка.

Кумаришкото страшилище
Под това название се крие серийният палач Здравко Рибаров. На 8 ноември 1931 година той разиграва злокобна кървава драма.
Здравко се запива в селската механа, като съумява да се скара със съселяните си. Той си отива у дома, с цел да се въоръжи с нож и пищов. Убива четирима, в това число снаха си и детето й. Осъден е на гибел.

Масово ликвидиране в казармата
На 19 декември 1967 на погребите на „ Голямата звезда “, на 30 км от Харманли и на 20 от Тополовград, премръзнал на пост боец в яда си прострелва с автомат от упор 14 свои сътрудници, седем от които умират незабавно, другите оцеляват по знамение.

Ученик разстрелва студенти
На 25 декември 1974 година в Студентските общежития – Дървеница е осъществено ликвидиране на 6 студенти, а 10 са ранени. Задържаният палач Бранимир Делчев е възпитаник в 11 клас. Заключението на петорната експертиза е, че страда от шизофренна неуравновесеност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР