Шестокласници от Пазарджик са подали оплакване срещу своя преподавателка, която

...
Шестокласници от Пазарджик са подали оплакване срещу своя преподавателка, която
Коментари Харесай

Уволнение грози учителка, дърпала ушите на ученици

Шестокласници от Пазарджик са подали недоволство против своя преподавателка, която към този момент е осъдена с предизвестие за уволнения. Обвиненията против учителката са, че е упражнявала над тях физическо и психическо принуждение.

Наказанието стигна до Окръжния съд, където упрекнатата апелира наложената глоба, която преди време е анулирана от Районния съд като нестимулирана. На втора инстанция обаче дисциплинарното наказване на учителката е доказано. Преподавателката е осъдена да заплати на училището разноските за две инстанции - общо 625 лв..

Според жалбата на децата през предходната образователна година учителката им дърпала ушите и крещяла в клас, заради неспособност да вкара ред по различен метод. Към ученичка били отправени обвинявания, че е глупава, безотговорна и безочлива. Обиди имало и към други - наричани са „ говеда ” и са заплашвани, че ще изхвърчат от час.

Сред провиненията на учителката са също отвод да реалокира възпитаник с понижено зрение на първия чин, с претекст, че бил „ голям “. Бутнала едно от момчетата и то се блъснало в стената, на момиче дръпнала мощно ръката и му предизвикала болежка.

В заповедта за наказване се показва, че държанието на преподавателката  било нападателно в разнообразни класове, от време на време удряла, обиждала и скубала шестокласници.

Жалбата е стигнала до шефа на пазарджишкото учебно заведение посредством ученическия съвет.

Самата учителка обяснила, че не крещяла, а надвиквала класа, като сама определила ситуацията като неспокойна и ненормална. В обясненията си написала, че наричала „ говеда ” възпитаници, създали нещата нетърпими. 

Директорката на образователното заведение е наложила наказването „ предизвестие за уволняване ” със своя заповед при започване на предходната година. Мотивът за обжалването от страна на учителката е, че няма потвърдена виновност и не са показани жалбите от деца и родители, като по този начин осъдената се лишава от опция да се отбрани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР