Шесто внуче гушна голямата писателка Здравка Евтимова, похвали се пред

...
Шесто внуче гушна голямата писателка Здравка Евтимова, похвали се пред
Коментари Харесай

Здравка Евтимова стана баба за шести път

Шесто внуче гушна огромната писателка Здравка Евтимова, похвали се пред " Телеграф " самата тя. " Казва се Георги, викаме му Гошко и сега съм в Германия да оказвам помощ. То е трето дете на първия ми наследник, който към този момент има едно момче и едно момиче. Снахата също е наше момиче, от Перник ", показа авторката на " Кръв от къртица ".

Фантастика

Освен на щастливата новина в фамилията си, тя се радва и на още една хубава вест, този път обвързвана с специалността й - Здравка Евтимова е удостоена с новоучредената премия за фантастика " Доктор Т. О’Конър Слоун " (Dr. T. O’Connor Sloane) в Съединени американски щати. Призът се връчва от американското издателство Starship Sloane Publishing.

" Тази премия отбелязва забележителния и дълготраен принос на Здравка Евтимова в региона на фантастиката посредством нейните неповторими креативна визия и глас, вдъхновяваща автентичност и утвърдили се, получили висока оценка произведения, отличени с интернационалните награди ", гласи текстът върху документа, съпътстващ литературната премия. В уеб страницата на издателството е маркирано, че Здравка Евтимова е " един от най-изтъкнатите модерни български създатели, чието разпознаваемо творчество, удостоявано с интернационалните награди, обогатява в дълбочина литературата в областта на фантастиката и в по-широк проект – литературата като цяло ".

Щурец

" Надявам се след тази премия да намирам дом за моите нови книги. Подготвила съм един нов разказ, който ми се желае първо в Америка да излезе, назовава се " Да изплетеш клетка за щурец ". Не е фантастика, а в род, който цели да направи човечеството по-човечно. Книгата е подготвена, изпратила съм я на издателя. С него много неща към този момент издадохме взаимно, в това число и " Можеш ли да се усмихваш в сряда ", за който 6 месеца не можахме да измислим британското заглавие и го взехме от стихотворението на Силвия Недкова " Човекът от отсрещната страна ", за което съм й доста признателна. Сега очаквам редакторските бележки по романа, през март сподели, че ще ги прати. Той е извънреден редактор и е чист шанс, че го имам. Защото нормално, в случай че има две неточности на страница, напряко изхвърлят книгата, а аз несъмнено имам повече, тъй като британският не ми е рожден ", показа пред " Телеграф " Здравка Евтимова. Тя се радва, че връзката с американското издателство става онлайн, с цел да й остава повече време за писане. " Иначе съм ходила пет пъти в Съединени американски щати, била съм в писателски резиденции за по месец-два, издателите пък идваха в България ", добави писателката.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР