Шесто внуче гушна голямата писателка Здравка Евтимова, похвали се пред

...
Шесто внуче гушна голямата писателка Здравка Евтимова, похвали се пред
Коментари Харесай

Честито! Здравка Евтимова гушна 6-о внуче

Шесто внуче гушна огромната писателка Здравка Евтимова, похвали се пред „ Телеграф “ самата тя. „ Казва се Георги, викаме му Гошко и сега съм в Германия да оказвам помощ. То е трето дете на първия ми наследник, който към този момент има едно момче и едно момиче. Снахата също е наше момиче, от Перник “, показа авторката на „ Кръв от къртица “.

Фантастика

Освен на щастливата новина в фамилията си, тя се радва и на още една хубава вест, този път обвързвана с специалността й - Здравка Евтимова е удостоена с новоучредената премия за фантастика „ Доктор Т. О’Конър Слоун “ (Dr. T. O’Connor Sloane) в Съединени американски щати. Призът се връчва от американското издателство Starship Sloane Publishing.

„ Тази премия отбелязва забележителния и дълготраен принос на Здравка Евтимова в региона на фантастиката посредством нейните неповторими креативна визия и глас, вдъхновяваща автентичност и утвърдили се, получили висока оценка произведения, отличени с интернационалните награди “, гласи текстът върху документа, съпътстващ литературната премия. В уеб страницата на издателството е маркирано, че Здравка Евтимова е „ един от най-изтъкнатите модерни български създатели, чието разпознаваемо творчество, удостоявано с интернационалните награди, обогатява в дълбочина литературата в областта на фантастиката и в по-широк проект – литературата като цяло “.

Щурец

“Надявам се след тази премия да намирам дом за моите нови книги. Подготвила съм един нов разказ, който ми се желае първо в Америка да излезе, назовава се „ Да изплетеш клетка за щурец “. Не е фантастика, а в род, който цели да направи човечеството по-човечно. Книгата е подготвена, изпратила съм я на издателя. С него много неща към този момент издадохме взаимно, в това число и „ Можеш ли да се усмихваш в сряда “, за който 6 месеца не можахме да измислим британското заглавие и го взехме от стихотворението на Силвия Недкова „ Човекът от отсрещната страна “, за което съм й доста признателна. Сега очаквам редакторските бележки по романа, през март сподели, че ще ги прати. Той е извънреден редактор и е чист шанс, че го имам. Защото нормално, в случай че има две неточности на страница, напряко изхвърлят книгата, а аз несъмнено имам повече, тъй като британският не ми е рожден “, показа пред „ Телеграф “ Здравка Евтимова. Тя се радва, че връзката с американското издателство става онлайн, с цел да й остава повече време за писане. „ Иначе съм ходила пет пъти в Съединени американски щати, била съм в писателски резиденции за по месец-два, издателите пък идваха в България “, добави писателката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР