Шестнадесет руски милиардери са загубили около 8 милиарда долара от

...
Шестнадесет руски милиардери са загубили около 8 милиарда долара от
Коментари Харесай

Само за 30 дни десетки руски богаташи губят милиарди

Шестнадесет съветски милиардери са изгубили към 8 милиарда $ от положението си единствено в границите на месец, написа ТАСС, като цитира материал на американската новинарска организация Bloomberg.
В последните 8 години американската организация разгласява " Индекс на милиардерите ", в който следи положението на най-богатите хора на света, показва БГНЕС.
Сред изгубилите са известният енергиен магнат Леонид Михелсон, който е изгубил 2,46 млн. $. Втори по загуби е известният и в България с проваления план " Южен поток " Генадий Тимченко - припомнете си в тези материали за българската връзка на Тимченко! Тимченко е изгубил 1,96 милиарда $.
Значителни загуби са понесли още Андрей Мелниченко - 1,52 милиарда и Алексей Мордашов, 976 милиона.
Не всичко за най-богатите руснаци обаче е черни краски - 16 губят, само че има и такива, които печелят, въпреки и по-малко на брой. Те са общо 7, като активите на Владимир Потанин са нарастнали с 1,44 милиарда $, Вагит Алекперов е забогатял с 600 милиона, Виктор Рашников с 247 милиона, Леонид Федун с 237 милиона, Сулейман Керимов със 145 милиона, Андрей Гуриев с 38,9 милиона и Виктор Вакселберг с 22,5 милиона.
На първо място в Индекса на милиардерите продължава да е създателят на Amazon Джеф Безос. Bloomberg смята, че благосъстоянието му е 124 милиарда $, като то се е нараснало с 9,28 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР