Шестнадесет души са осъдени на смърт в Бангладеш за убийството

...
Шестнадесет души са осъдени на смърт в Бангладеш за убийството
Коментари Харесай

Осъдиха 16 души на смърт заради убийство на ученичка в Бангладеш

Шестнадесет души са наказани на гибел в Бангладеш за убийството на ученичка, която беше изгорена жива, откакто тя упрекна шефа на учебното заведение си в полово малтретиране, съобщи Дейли Мейл.
19-годишната Нусрат Джахан Рафи беше завързана, залята с керосин и подпалена на покрива на своето учебно заведение във Фени, малко градче на 100 благи от Дака, още през април.
Директорът Сирай Уд Дула беше измежду трима учители, приети за отговорни по случая, дружно с Рухул Амин и Максуд Алам, водачи на локална политическа партия.
Прокурорите споделиха, че нападателите са оказали напън върху Нусрат да отдръпна жалбата си против шефа, а когато е отказала да го направи, те са я запалили.
Нападателите са се пробвали да създадат гибелта да наподобява като самоубийство, само че проектът се е трансформирал, когато пламъците са изгорели през шал, употребен за връзването й, и тя е избягала.
Все още цялата в огън, тя се затичала за помощ и била откарана в болница с изгаряния до 80 на 100 от тялото.
Докато беше на път за болничното заведение, брат ѝ снима видео, в което Нусрат изяснява какво се е случило и уточни някои от нападателите си.
"Учителят ме докосна. Ще се боря с това закононарушение до последния си мирис ", сподели тя. Тя умря пет дни по-късно в болница.
„ Присъдата потвърждава, че никой няма да се размине с ликвидиране в Бангладеш. Имаме господство на закона ", съобщи прокурорът Хафез Ахмед след присъдата.
Смъртта й провокира отвращение и също по този начин акцентира обезпокоително нарастване на случаите на полов тормоз в южноазиатската страна на 165 милиона души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР