Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес заяви, че е

...
Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес заяви, че е
Коментари Харесай

Маркес се врече във вярност на Хонда

Шесткратният международен първенец в MotoGP Марк Маркес съобщи, че е предан на най-много на работата си за тима на Хонда и към този момент мисли за идващия сезон.

През 2020 година испанецът подписа четиригодишен контракт с японския мотоциклетен производител, само че честите рухвания, серията от травми и изоставането на Хонда по отношение на съперниците трансфораха сегашния сезон в призрачен сън за Маркес.

Миналата седмица Маркес не съумя да вземе присъединяване в Гран при на Германия, което е печелил осем пъти в кариерата си, защото падна общо пет пъти по време на тренировките и квалификационното съревнование. Освен това този сезон той към момента няма приключено съревнование, защото постоянно кара на оптимален риск в опит да компенсира софтуерното закъснение на Хонда по отношение на Дукати. Това докара до спекулации, че 30-годишният мотоциклетист желае да напусне тима.

" Тук съм и моята отдаденост на Хонда е на най-много. Искам да работя с тима, с цел да имаме по-добро бъдеще и да развием нашия план ", сподели Маркес пред формалния уебсайт на MotoGP преди Гран при на Нидерландия тази седмица.

" В момента работим за бъдещето, което ще рече идната година. Тази година животът ни няма да се промени доста.

Падането в загряващата обиколка в неделя на Заксенринг е оставило Маркес със строшен пръст на ръката, болки в глезена и спукано ребро и съгласно испанеца в Нидерландия му следва едно изпълнено с болежка съревнование.

" Това ще бъде най-болезненият уикенд, само че ще се опитам да върша дребни крачки. Важно е за мен да бъда тук, откакто съотборниците ми няма да бъдат ", добави той.

Жоан Мир и Алекс Ринс пропущат Гран при на Нидерландия, защото Мир е със строшен пръст, а Ринс е със строшен крайник.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР