Шесткратният световен шампион Люис Хамилтън спечели днешната квалификация за неделната

...
Шесткратният световен шампион Люис Хамилтън спечели днешната квалификация за неделната
Коментари Харесай

Люис Хамилтън №1 в квалификацията за Гран При на Испания

Шесткратният международен първенец Люис Хамилтън завоюва днешната подготовка за неделната Гран При на Испания. Битката сред съотборниците в Мерцедес на пистата “Каталуния “ край Барселона беше доста оспорвана и в края Люис съумя да надделее над Валтери Ботас с едвам 0.059 сек.

Хамилтън завоюва квалификацията с предпоследната си бърза обиколка в третата фаза, откакто не съумя да усъвършенства достижението си с последния опит. Същото обаче се случи и с Ботас, което остави финландския водач на Мерцедес на втора стартова позиция за утрешната конкуренция в Испания.

Абониран за третата позиция още веднъж е звездата на Ред Бул Макс Верстапен. Нидерландецът продължава да води своята борба с любимците от Мерцедес и ще се опита с по-добро спортно движение да им сервира изненада. Съотборникът му Алекс Албън още веднъж е надалеч от темпото, което може да поддържа Макс, и ще започва от едвам шеста позиция.

В тима на Рейсинг Пойнт по-бързият водач през днешния ден бе Серхио Перес, който на следващия ден ще започва от четвърта позиция. Мексиканецът се върна в болида си след пропуснати две надпревари поради два позитивни теста за ковид. Това обаче не попречи на Чеко, който се оправи със съотборника си и наследник на притежателя на отбора Ланс Строл. Канадският водач на „ Розовите мерцедеси “ ще опита да обърне развоя на събитията в своя изгода в утрешното съревнование от пета позиция.

Пилотът на Макларън Карлос Сайнц записа седми резултат. Испанецът бе по-бърз от английския си съотборник Ландо Норис, който остана осми. Пилотът на Ферари Шарл Леклер не съумя да продължи положителното си показване от началото на спортния уикенд в Барселона и в днешната подготовка остана едвам девети.

Напускащият в края на сезона Скудерия Себастиан Фетел предстоящо продължи да изпитва проблеми с болида си, макар промяната на шасито му, и на следващия ден ще се опита да влезе в зоната на точките от 11-а стартова позиция. Подреждането в топ 10 добави водачът на Алфа Таури Пиер Гасли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР