Шесткратният олимпийски медалист Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния

...
Шесткратният олимпийски медалист Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния
Коментари Харесай

Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив

Шесткратният олимпийски медалист Йордан Йовчев беше специфичен посетител на Благотворителния тенис шампионат на The Human Safety Net (THSN), който се организира в Пловдив на 4 юни 2022 година

Известният български гимнастик беше един от участниците в спортното събитие, в което се включиха 45 фенове на спорта. Турнирът се организира в тенис клуб “Локомотив”, като надпреварата беше в две категории - “Сингъл” и “Двойки”. В него присъединяване взе и Главният изпълнителен шеф на “Дженерали Застраховане” АД - Николай Станчев.

Спортното събитие беше част от акцията за набиране на средства Глобално предизвикателство 2022 на самодейността на Група Generali - THSN. Тя се организира за втора поредна година във всички 23 страни от мрежата на THSN, измежду които е и България. Кампанията има за цел набирането на дарения за сътрудници от неправителствения бранш.

У нас THSN България и “Дженерали Застраховане” АД работят с Фондация “За Нашите Деца”, която поддържа деца и фамилии, живеещи в затруднено състояние.

Всички събрани средства по време благотворителния тенис шампионат и на цялото Глобално предизвикателство 2022 ще бъдат употребявани за обезпечаването на помощ за деца с увреждания и компликации в развиването и на такива, живеещи в уязвима среда, за интервал от 1 година.

Събитието в Пловдив беше отворено за гости. Всеки искащ имаше опция да се снабди с тенис топка, подписана от някогашната първа ракета на България Цветана Пиронкова.

Глобалното предизвикателство на THSN България ще продължи с още един благотворителен тенис шампионат в София. Той ще се организира на 18 юни 2022 година в Тенис клуб 1882. В него още веднъж специфичен посетител ще бъде Йордан Йовчев.

Инициативата The Human Safety Net

The Human Safety Net (THSN) е интернационална самодейност, в която хора оказват помощ на хора. Програмите, по които тя работи, поддържат уязвими фамилии и дребни деца, както и интегрират бежанци в обществото, чрез намирането на работа. THSN си сътрудничи с компании и фондации, с цел да разшири обсега на задачите си. Инициативата е основана от Generali през 2017 година, като през днешния ден тя е дейна в 23 страни и си партнира с 61 неправителствени организации.

През април 2022 година порти. Организацията и Група Generali помогнаха за реставрацията на една от най-емблематичните здания в италианския град – Старите прокурации (Procuratie Vecchie). След 5-годишна работа по постройката, през днешния ден тя е “дом” на THSN.

В България THSN подкрепя деца и родители, които живеят в уязвима среда, като си партнира с фондация “За нашите деца” по програмата “Да дадем път на услугите за ранно детско развитие”. От края на 2019 година до началото на 2022 година по самодейността е обезпечена помощ за 1830 деца и 2620 родители. Само за 2021 година по програмата са подкрепени повече от 910 деца и фамилии в 15 обитаеми места в страната.

Усилията на THSN България и на фондацията са ориентирани към обезпечаването на достъп до разнородни услуги медицински и обществени услуги за децата в потребност на възраст до 6 години. Това включва ранна детска намеса, кинезитерапия, музико и арт-терапия, кинезитерапия и други.

Също по този начин средствата се употребяват за обезпечаването на поддръжка за фамилии, при които има риск от занемаряване на дете, както и на родители с деца в неравностойно състояние.

Глобално предизвикателство на THSN 2022

Глобалното предизвикателство на THSN е акция за набиране на дарения в поддръжка деца, фамилии и бежанци. През 2021 година се организира нейното първо издание, в което се включи и България. В рамките на няколко седмици групата на THSN съумя да набере 250 000 евро, които бяха ориентирани към 19 разнообразни плана в обособени страни.

У нас доброволците на THSN и чиновниците на “Дженерали Застраховане” АД съумяха да наберат средства в размер на 10 200 лева Те бяха ориентирани към Фондация “За Нашите Деца”. Кампанията през 2022 година включва провеждането на разнообразни интензивности, в които вземат участие чиновници на “Дженерали Застраховане” АД, както и други доброволци. Освен Благотворителните тенис шампионати в Пловдив и София, акцията включва още надпреварата “Направи крачка към положителното!”, чиято цел е отброяването на направените от участниците крачки в границите на един месец – от 1 до 30 юни 2022 година

Повече за THSN Българияможете да научите тук:

Всички начинания от Глобалното предизвикателство на THSN в България можете да разгледате тук:

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР