Шестима тенисисти получиха наказания, след като испански съд ги призна

...
Шестима тенисисти получиха наказания, след като испански съд ги призна
Коментари Харесай

Осъдиха шестима тенисисти за уреждане на мачове

Шестима тенисисти получиха санкции, откакто испански съд ги призна за отговорни за споразумяване на мачове, заяви Специалната антикорупционна организация по тенис (ITIA).

Играчите са били наказани в Испания като част от по-широко следствие, обвързвано с проведена престъпност, и са получили санкции за период от 7 до повече от 22 години.

Двама от играчите - Марк Форнел Местрес и Хорхе Марсе Видри, са били част от международната класация по тенис, до момента в който останалите четирима - Карлос Ортега, Хайме Ортега, Маркос Торалбо и Педро Бернабе Франко - не са. Всички те бяха наказани на две години условно отнемане от независимост.

Местрес получи най-голямото наказване и е дисквалифициран от ITIA за 22 години и шест месеца, а също и санкциониран с 250 хиляди $, от които 200 000 $ са условни. Санкциите не им разрешават както да играят, по този начин и да упражняват тенис.

" Това е едно от най-големите случаи на проведена престъпност в тениса, която сме виждали. Приветстваме присъединяване на съответните органи и правосъдното следствие на цели незаконни мрежи, а освен на забърканите играчи. Това решение изпраща мощно обръщение, че уреждането на мачове е закононарушение, което може да докара до наказателни присъди ", сподели изпълнителният шеф на ITIA Джони Грей.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР