Шестима първокласни актьори яко се кефят като рокаджии ветерани в

...
Шестима първокласни актьори яко се кефят като рокаджии ветерани в
Коментари Харесай

Депутат на Слави пише стихове за група Жигули

Шестима първокласни артисти крепко се кефят като рокаджии ветерани в новия филм на Виктор Божинов „ Голата истина за група Жигули “. Михаил Билалов (Фори), Филип Аврамов (Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев-Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня) са неустрашими като тогавашни музиканти, разграничени от живота и събрани след няколко петилетки от икономическия диктат на новото време. Те още веднъж стават съдружници непредпазливо поради Лиза – младата Климентина Фърцова от „ Белези “. Дъщерята на Фори мечтае да учи в Кралската академия в Лондон, само че парите в фамилията не стигат за сходен учебен разкош. И бандата се сплотява като в положителното, а може би и не до такава степен положително остаряло време, с цел да помогне на авера си – следват завършения и същински концерт, сниман в Бургас с достоверни меломани като аудитория. „ Беше адреналин, който не може да се съпостави с нищо друго “, разяснява Ваня Николова, която е създател на сюжета дружно с Нели Димитрова. В другите функции са Август Попов (Боби Чаев) – който пък е филантроп, подготвен да заплати за личен концерт, Параскева Джукелова (Марина), Илиана Лазарова (Анна – годеницата на Киша), Мая Бежанска – брачната половинка на Пухи... Автори на частите от саундтрака са Петър Дундаков от " Тибетски сърца " и Жоро от " Остава ", като задачата им е музиката да носи духа на 80-те,  но да не звучи ретро за актуалните генерации. Автор на текстовете с постоянно зелени послания е надареният стихотворец Ивайло Вълчев, който към този момент е народен представител от " ИТН ".

Докато работят по разнообразни разновидности на сюжета, Ваня и Нели вършат детайлни изследвания измежду музикантите от соца, гонейки тоталната меродавност, гарнирана с ретро аромата на младостта. Те питат и разпитват за възходите и паденията в гилдията, за нравите и навиците, за характерите и нервностите, обещаващи кавги и провал. Сред хората, които дават потребен ум, е Ники Качаров - създателят на група " Ера ", който през днешния ден е енергиен специалист. Лентите обратно превърта и Георги Янакиев от „ Сигнал “. „ Разговаряхме с музиканти, които са минали през целия този развой – и сливане, и раздробяване. Въпреки фикцията, обобщаваме всичко това, което се случи на няколко поколения, които - осакатени от бруталния преход, се разделиха с фантазиите, с цел да оцелеят “, разяснява Ваня Николова.

А измежду тези, които репетират със звездите напълно онлайн, е Ева Перчемлиева - мултифункционален музикант, стартирала като оперна дива, вокал и на " Булгара ". Всъщност тя е първообраз на героинята на Ирини Жамбонас, която основава " Жигули " и стиховете за шлагерите. Началото на фабулата я заварва пред премиера в опера.  Именно Ева трансформира Ирини Жамбонас и Лилия Маравиля в рок певици. Марияна Добрева от " Силует " също работи с Маравиля. Стоян Янкулов-Стунджи е компактно до екипа край камерите и най-много като наставник на Герасим Георгиев зад барабаните. Геро е доста равномерен, само че в никакъв случай не е докосвал палка. И когато осъзнава, че единствено с уроци няма да стане, желае на заем барабаните на Захари Бахаров, конфигурира ги на тавана у тях и стартира мощно боричкане. Митко Рачков в никакъв случай не е свирил на пиано и Петър Дундаков стартира да го „ тренира “ за съответните песни. Михаела Михайлова-Миша пък учи Климентина Фърцова да се оправи с цигулката. Виктор Божинов споделя на студентката от НАТФИЗ: „ Излизай на „ Витошка “ и започвай – другояче няма да схванеш дали си подготвена “.

Билалов възвръща уменията си с китарата под наставленията на Жоро от " Остава ".  Филип Аврамов има своя група, само че с цел да мине от соло китара на бас китара, му оказва помощ Сашо Обретенов от „ Д2 “.  Той среща приятелите си кинаджии с виртуозните ромски инструменталисти Веско Риков и Riko Band, чиито график е напълнен години напред.  

Поп фолк дивата Камелия не играе себе си – тя е Джина, която е минала през пика на кариерата си и се пробва обезверено да е в час с модата. Именно с нея стартира и драмата – фронтменът на  " Жигули " Фори се кани да изригне против Джина, която желае той да включи рок детайли в новата й продукция, с цел да се отласне от дъното. Ситуацията е толкоз напечена, че героят Билалов съществено трансформира желанията си. Така изкуството е на път да победи бита. Във фабулата не липсва и романс. „ Ако няма поръсване с малко обич, тури му пепел “, безапелационни са и двете сценаристки и цитират международните драматурзи: Човек от обич може да направи всичко.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР