Шестима палестински журналисти са били ранени от израелската армия по

...
Шестима палестински журналисти са били ранени от израелската армия по
Коментари Харесай

Шестима палестински журналисти са били ранени от израелската армия

Шестима палестински публицисти са били ранени от израелската войска по време на конфликтите в петък сред стачкуващи и бойци на границата с Газа, заяви Палестинския журналистически профсъюз, представен от Агенция Франс Прес. Съюзът уточни, че по шестимата е бил открит огън, макар че са били с облекла, които ясно ги разпознали като представители на медиите. Животът на ранените публицисти е вън от заплаха, оповестиха медицинските управляващи.

Центърът за независимост на медиите в Газа, който пази правата на палестинските публицисти, прикани интернационалната общественост да се намеси.

Най-малко седем палестинци бяха убити по време на конфликти с израелски бойци на границата на линията Газа. Протестиращите палестинци подпалиха купища автомобилни гуми, с цел да основат димна завеса, която да пречи на израелските снайперисти, съобщи Асошиейтед прес.

Хиляди палестинци от Газа се събраха след петъчната молитва на границата с Израел за втория от общо шест седмични митинга, проведени от ръководещото придвижване Хамас, против десетилетната обсада на територията. Финалният митинг е планиранн за 15 май.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР