Шестима мъже са задържани за телефонни измами по време на

...
Шестима мъже са задържани за телефонни измами по време на
Коментари Харесай

Белезници щракнаха около китките на 6 телефонни измамника

Шестима мъже са арестувани за телефонни измами по време на профилирана полицейска интервенция на чиновници от Сектор „ Измами “ при ГДНП и регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново, Габрово и Столична дирекция на вътрешните работи, под надзора на Софийската районна прокуратура. Полицейските дейности са извършени на 31 януари на територията на столицата и севлиевското с.Батошево.

Четирима мъже - Д. А. на 43 година, И. И. на 37 година, Й. Б. на 44 година и 27 -годишният Я. Т., за които има данни, че са фактическите причинители, са арестувани на адрес в с. Батошево, област Габрово. Всички те са от гр. Левски, престъпно проявени с голям брой регистрации за измами, трима от тях са и осъждани. Задържането им е осъществено директно след телефонна машинация, за която е формирано досъдебно произвеждане в столичното Първо районно управление (на МВР). Жертва е била 22-годишна жена от София, на която е подредено да изхвърли наличните си средства през балкона на жилището си под претекст „ подпомагане на полицията при осъществяване на полицейска интервенция за задържане на телефонни измамници “.

Другите двама от мъжете - Т. В. /25 г./, пощальон и Г. Г. /36 г./, негов водач, са арестувани в столицата в миг на взимане на плика с парите от телефонна машинация.

По време на процесуално-следствените дейности на адреса, населяван от причинителите в с. Батошево, са открити и конфискувани голям брой мобилни телефони и СИМ-карти, акумулатори, зарядни устройства и други движимости, които имат отношение към незаконната им активност. Работата по изясняване на случая продължава.

Д. А., И. И. и Т. В. са привлечени като обвинени по формирано в столичното Първо районно управление (на МВР) досъдебно произвеждане. С разпореждане на прокурор от СРП Д.А. и И. И. са арестувани за период до 72 часа, като на следващия ден, 3 февруари в СРС следва разглеждане на искане за взимане по отношение на тях на мярка „ задържане под стража “. На Т. В. е наложена мярка „ парична гаранция “.

Междувременно, при полицейски дейности във Враца и Стара Загора също бяха арестувани общо четирима мъже, съпричастни към телефонни измами. Двамата мъже от врачанското с. Крива бара са задържани за присъединяване в лъжлива скица. Разследването почнало предходната седмица, след подаден сигнал от стара жена, станала жертва на същия сюжет за помощ при полицейска интервенция и оставила в подлеза на града 830 $, 55 евро и 220 лв.. Злосторниците били открити посредством и на съдействието на тяхната жертва. Работата по случая продължава.

В Стара Загора, в полицейския арест са арестувани двама мъже, за които е открито, че са част от скица за измами. До залавянето им се стигнало след подадени сигнали на 11 и 25 януари на територията на Второ районно управление (на МВР) в града от две възрастни дами. Те съобщили пред униформените, че били въведени в подвеждане, че оказват помощ на полицията. По позната скица измамниците им лишили общо 9845 лв.. От извършените оперативно-издирвателни дейности от чиновници на ОДМВР – Стара Загора и Второ районно управление (на МВР) – Стара Загора двамата причинители на закононарушенията са открити – мъже на по 41 година, от Варна. Те са арестувани с полицейска мярка за период до 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Работата по случаите продължава.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР