Шестима души са загинали, а над 30 човека са в

...
Шестима души са загинали, а над 30 човека са в
Коментари Харесай

6 жертви и десетки в неизвестност при обръщане на кораб в Колумбия

Шестима души са починали, а над 30 индивида са в неопределеност, откакто туристически транспортен съд с към 170 индивида се прекатурна във водния басейн Пеньол-Гуатапе покрай град Меделин в Колумбия, предава news.bg.

Шест души починаха, а 31 са оповестени за търсене, сподели президентът на страната Хуан Мануел Сантос, откакто локалното ръководство на департамента Антиокия заяви други данни - 9 починали и 28 изчезнали.

Думите на Сантос бяха доказани и от Национално звено за ръководство на риска. Оттам даже допълниха, че няма задгранични жители след починалите, както и малолетни.

99 индивида са били избавени незабавно, а още 40 се измъкнали сами, стана ясно от думите на ръководителката на службата за справяне с бедствия в департамента Антиокия Маргарита Монкада.

Властите организират избавителна интервенция с присъединяване на военновъздушните сили и пожарникари от околните градове.

В обществените медии бяха публикувани видеозаписи, показващи по какъв начин неколкоетажен ферибот потъва, а други туристически плавателни съдове идват на помощ.

Оцелели хора споделиха, че корабът, наподобява, е бил претрупан и че никой от пасажерите не е носел избавителна жилетка. Според други данни избавителни жилетки е имало, а жертвите са най-вече хора, които са решили да ги смъкват по време на престоя си на корабчето.

Водният басейн Пеньол-Гуатапе, където е станало корабокрушението, е известно място за отдих, намиращо се на към час път от Меделин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР