Шестима души са задържани при спецоперация срещу група за трафик

...
Шестима души са задържани при спецоперация срещу група за трафик
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация /снимки/

Шестима души са арестувани при спецоперация против група за трафик на хора за полова употреба, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Извършени са обиски на лицата, претърсени са 4 жилища и 6 автомобила. Иззети са огромен брой документи за парични преводи, за коли, мобилни телефони и огромно количество златни украшения.
Според органите на реда проведената незаконна  група е работила по преобладаващия сега способ „ Ловърбой “. В тези случаи трафикантът основава прочувствена връзка с бъдещата си жертва, като я ухажва, купува ѝ скъпи дарове, кара я да се усеща специфична, с цел да се образува доверие и послушание.
Участниците в схемата използвали физическо принуждение, закани и душевен тормоз към жертвите и към свидетелите. Жертвите се набелязвали чрез персонални познанства и запознанства в обществените мрежи. Те главно са лица от 18 до 35-годишна възраст, с невисок обществен статус и от проблематични фамилии.
След това половата употреба е извършвана в Германия, където в уеб сайтове за запознанства са публикувани снимки и видеоклипове на жертвите заедно с цени за предлаганите услуги.
По делото са събрани задоволително данни и са упрекнати 12 души, оповестяват още от Министерство на вътрешните работи. Двама са оповестени за общодържавно търсене и следва правене на европейска заповед за арест. Петима са арестувани в ареста. 
Продължава работата по определяне на мрежата от жертви и събирането на доказателства за незаконната група. 
Спецоперация е осъществена от чиновници на ГДБОП, сътрудниците им от Сектор БОП - Плевен, ГДЖСОБТ, районно управление (на МВР) - Етрополе към ОДМВР - София, под управлението на Районна прокуратура - Плевен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР