Шестчленно семейство от Пазарджик остана на улицата, след като пожар

...
Шестчленно семейство от Пазарджик остана на улицата, след като пожар
Коментари Харесай

Пожар остави без дом шестчленно семейство от Пазарджик

Шестчленно семейство от Пазарджик остана на улицата, откакто пожар унищожи по-голямата част от жилището им. Къщата е от общинския жилищен фонд за това ще бъде ремонтирана от общинското дружество " Жилфонд ". До тогава четирите деца и майка им могат да бъдат настанени в обществен дом.

Около 21.30 часа лумва пожар в къща на пазарджишката улица " Драва ". Жилището е общинско и в него живеят Валентин Робов, Любка Лазарова и четирите им деца. Когато поражда пожарът в къщата са били единствено двама възрастни с две от децата.

" Бяхме вътре в стаята с брат ми, чухме че изгърмя нещо, излязохме, то към този момент беше станал пожар вътре, взехме децата и излязохме ", споделя Любка Лазарова.

" Пожарът е локализиран относително бързо, само че няколко часа е било належащо на огнеборците да го потушат напълно. Унищожена е покривната структура, съоръжение, обзавеждане в самото жилище. Стойността на вредите занапред ще се пресмята. Според първичните данни на пожарникарите, евентуалната причина за пораждане на случая е в късо съединяване на електрическата апаратура ", разяснява Мирослав Стоянов, представител на ОДМВР-Пазарджик.

Тъй като фамилията е наемател на общинско жилище, след огледа на пожарната, следва оценка на вредите от " Жилфонд.

" Ние ще правим отчасти ремонтни действия, защото на къщата живеят и други наши наематели. Виждате, че покривната структура към този момент не става за нищо ", споделя Стефан Понев, шеф на " Жилфонд ".

Майката Любка гледа децата, а бащата Валентин е незает. След случая на дамата и четирите деца е препоръчан заслон в Комплекс за обществени услуги за деца и фамилии, което те на този стадий отхвърлят. В момента те са подслонени при съседи.

" Аз не мога да оставя фамилията си без мен на друго място. Съгласен съм да ни настанят някъде обаче да съм с цялото семейство, с децата ми и с жена ми и да сме дружно, а не по настрана. ", споделя бащата Валентин Робов.

Късметът и най-много бързата интервенция на пожарната предотвратяват разрастването на пожара и е избавена останалата част от общинската постройка, в която също живее многодетно семейство.

Репортер: Величка Ачева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР