Шест взрива на бомби раниха най-малко четирима души на три

...
Шест взрива на бомби раниха най-малко четирима души на три
Коментари Харесай

6 взрива удариха Банкок, докато е домакин на международна среща на външни министри

Шест гърмежа на бомби раниха минимум четирима души на три обекта в Банкок в петък, до момента в който столицата на Тайланд е хазаин на среща за сигурност в Югоизточна Азия с висши дипломати от Съединени американски щати, Китай и други международни сили, оповестява "Ройтерс ".
Първите дребни детонации били чути в утринните пикови часове, малко преди 9 часа в покрай централен Банкок. Трети гърмеж се е чул малко по-късно в държавен комплекс, в който се намират няколко министерства в северната част на града.
Четирима души са ранени, оповестяват от Медицински център Ерауан, "никой не е съществено ранен и всички получават здравна помощ. " Трима от ранените са дами, чистещи улица, когато избухва бомба. Четвъртият ранен е покрай 77-етажната постройка King Power Mahanakhon, една от най-високите в града. Полковникът от полицията Камторн Уйчароен разяснява, че са избухнали общо 6 бомби. Една е открита, преди да се взриви.
"Осъждам тези, които предизвикват това, което унищожава мира и вреди на имиджа на страната. Възложих на длъжностните лица да се погрижат неотложно за публичната сигурност и за засегнатите ", съобщи министър-председателят на Тайланд Прают Чан-оча.
В момента Банкок е хазаин на районна среща по въпросите на сигурността на външните министри от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и техните сътрудници от международни сили, в това число Съединени американски щати, Китай и Русия.
Нито един от гърмежите не е покрай мястото на срещата.
Вчера полицията на Тайланд съобщи, че са открити две подправени бомби покрай мястото на срещата на външните министри. Не е ясно дали срещата е била задачата. Полицията заяви, че двама мъже са задържани по отношение на подправените бомби.
Външният министър на Китай Ван И. и американският държавен секретар Майк Помпео участват на форума дружно с други районни и световни представители.
Пекин прикани нерегионалните страни да не се месят в разногласието за Южнокитайско море
Уан И. похвали напредъка в подготвянето на кодекс за държание с 10-членната Асоциация на страните от Югоизточна Азия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР