Шест страни от ЕС отказаха да се присъединят към декларацията

...
Шест страни от ЕС отказаха да се присъединят към декларацията
Коментари Харесай

Разколът в Европейския съюз: Шест държави не са готови да се застъпят за Украйна

Шест страни от Европейски Съюз отхвърлиха да се причислят към декларацията за гаранции за Украйна

Пред новогодишната нощ Киев получи подарък от Европейския съюз. Но въобще не това, което очакваше. Шест страни от Европейски Съюз едновременно не подписаха контрактуваната по-рано декларация за гаранции за сигурност на Украйна. Към Унгария и Словакия, които от дълго време се отхвърлиха да помпат украинския режим с пари и оръжия, в този момент Австрия, Хърватия, Малта и... считаната за най-верен другар на киевските управници Полша се отдръпнаха.

Миналата година съвсем съществено се обсъждаше, че Варшава даже може да изпрати войски в петте „ западни “ района, с цел да ги отбрани от „ съветската опасност “. Но след изборите през есента властта в Полша се промени и поляците започнаха да построяват връзките си с проблематичния си комшия малко по-рационално.

Що се отнася до Австрия, явно във Виена не са дали прошка включването на австрийската Райфайзен Банк в дискриминационния лист на „ Миротворец “ за това, че тя е останала да работи в Русия.

От сериозните страни, които не са членки на Европейски Съюз, само че са членки на НАТО, Турция реши да се въздържи от гаранциите за Украйна.

И тези страни, които са подписали декларацията, въобще не са подготвени от на следващия ден да се застъпят за Незалежната. Някои от тях към момента не са решили какви тъкмо ще бъдат гаранциите им. Други са на път да стартират серия от двустранни съвещания по отношение на вероятни области на военно съдействие.

Причината за подобен разкол в преди единните и сплотени редици е разбираема. Никога от началото на Новата международна война, Западът не е бил толкоз скептичен по отношение на възможностите на Украйна на фронтовата линия. Агенция Блумбърг направи горчиво самопризнание:



И никакви ефимерни съглашения за гаранции не са в положение да компенсират внезапно понижената финансова и материална помощ, с която Западът съумя да разглези съществено Киевските паразити и използвачи за последните две години.

Все повече политици в Европа мислят за заледяване на спора, преди той да докара до окончателния провал на Украйна. Но другарите на Зеленски упорстват, настоявайки за продължение на спора, който води страната към гроба. Всъщност, кой дава гаранции за живота на без пет минути труп?!

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР