Шест седмици на брутална руска обсада са оставили повече от

...
Шест седмици на брутална руска обсада са оставили повече от
Коментари Харесай

Кметът на Мариупол пред АП: Руските войски горят жертвите в подвижни крематориуми

Шест седмици на брутална съветска блокада са оставили повече от 10 000 цивилни жертви в южния украински град Мариупол, където трупове " застилат улиците ", споделя кметът на града в понеделник пред Асошиейтед прес.

Мариупол е цел на най-ожесточените офанзиви и премеждия за цивилните в 48-дневната война, само че сухопътните, морските и въздушните набези на съветските сили, биещи си да го завладяват от ден на ден лимитират информацията за събитията вътре в града, отбелязва организацията.

Говорейки по телефона с АП, кметът Вадим Бойченко упрекна съветските сили, че са блокирали за седмици опитите филантропични конвои да влязат в града, частично - с цел да скрият касапницата там от очите на външния свят. Бойченко сподели, че броят на жертвите може да надвиши 20 000.

Бойченко даде и нови детайлности по изказванията на украински представители през последните седмици, че съветските сили са докарали преносими крематориуми в Мариупол, с цел да се отърват от телата на жертвите на обсадата.

Руските сили са отнесли доста тела в голям търговски център, където има складови пространства и хладилници, сподели Бойченко.

“Пристигнаха мобилни крематориуми във формата на камиони: Отваряте го и вътре има тръба и тези тела се изгарят ", сподели той, представен от АП.

Бойченко говорѝ от място в следената от Украйна територия отвън Мариупол. Кметът сподели, че има няколко източника за неговото изложение от методично изгаряне на тела от съветските войски в града, само че не разкри повече детайлности за тези източници.

Откриването на огромен брой явно екзекутирани цивилни след отдръпването на съветските сили от градовете към столицата Киев този месец към този момент провокира необятно наказание от украинците и от западните водачи, че Русия прави военни закононарушения в Украйна, напомня АП.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР