Шест обучителни центъра ще подготвят населението в България как да

...
Шест обучителни центъра ще подготвят населението в България как да
Коментари Харесай

Училища за оцеляване в наводнения откриват у нас

Шест обучителни центъра ще приготвят популацията в България по какъв начин да реагира при наводнения и сериозни обстановки след тях. Инициативата се финансира от европейските фондове и ще тренира за дейности при водни бедствия най-вече възпитаници и пенсионери, само че и хора в трудоспособна възраст. По плана се планува на територията на страната да бъдат построени обучителни центрове в шестте региона за обмисляне – във Враца – за Северозападния регион, в село Гергини – за Северен централен регион, в Шумен – за Североизточен регион, за Югоизточен регион в Бургас, за Южен централен регион в село Бошуля и за Югозападен регион в София.

През март и април тази година 64 чиновници на Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” при Министерство на вътрешните работи ще преминат образование в Австрия и Полша, с цел да станат преподаватели в центровете за повишение на готовността за реакция при наводнения. За шестте центъра е планувана подготовка общо на 700 чиновници на Министерство на вътрешните работи, които ще бъдат ангажирани със основаването на методически управления, стратегии за теоретична и практическа подготовка на популацията, както и с провеждането на образованията.

През теоретични и на практика курсове за дейности при водни бедствия ще преминат 78 000 възпитаници от 3 до 12 клас. Ще бъдат проведени и 6 районни надпревари за възпитаници, както и национално съревнование, в което ще вземат участие 90 възпитаници. През шестте районни центъра подготовка за дейности за оцеляване и избавяне при наводнения ще преминат общо 7 152 жители. Планирано е и осъществяване на шест финални учения по центрове с по 100 участника – представители на всички подготвени групи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР