Шест месеца кабинетът управлява в условия на война, световна инфлация,

...
Шест месеца кабинетът управлява в условия на война, световна инфлация,
Коментари Харесай

Петков се оправдава. Имал големи успехи

Шест месеца кабинетът ръководи в условия на война, международна инфлация, пандемия от Ковид-19 и скок в цените на енергийните източници. Това съобщи министър председателят Кирил Петков в пленарната зала на Народното събрание. Той изиска думата, с цел да отговори на претекстовете за вота на съмнение, импортирани от ГЕРБ-СДС, които бяха прочетели от Кирил Ананиев.

ГЕРБ е наясно, че таман цените на енергоизточниците са причина за привнесената в страната инфлация, само че умишлено го премълчават, сподели Петков.

Той акцентира, че държавното управление е съумяло да обезпечи помощ за жителите и бизнеса, удържайки недостига до 4.1 %. Държавният дълг понижава и по данни на Евростат България е третата страна в Евросъюза с най-нисък дълг, сподели министър председателят. Той дефинира като погрешно изказванието, че страната е останала без пари и уточни, че в запаса има 9.3 мрлд. лева

Авторитетни финансови институции като " Фич " и " Стандарт енд пуурс " дават позитивен кредитен рейтинг на България, съобщи още Кирил Петков. Той  сподели още, че за няколко месеца европейските средства са били отпушени. Пуснат бе Планът за възобновяване и резистентност на стойност 13 млрд.евро, освен това без затваряне на въглищните централи, уточни като триумф на кабинета Петков. Сред другите триумфи на държавното управление си той изброи, че Банката за развиване е на облага в първото тримесечие, а фондът на фондовете е финансирал 180 започващи работа компании единствено за 3 месеца. Имало триумфи в туризма, превоза и други сфери.

Кирил Петков риторично попита дали повода за желаната оставка на държавното управление не са други - връщането в ръцете на страната на граничния пункт " Капитан Андреево ", прекъсването на " ин хаус " поръчките за милиарди, началото на правосъдната промяна със закриването на профилираната прокуратура и проектозакона за промяна в антикорупционната комисия, разкритията за злоупотреби в спортните федерации, действителната диверсификация за газовите доставки или почналото следствие на " Турски поток ".

" Истината е една - това държавно управление няма да позволи да се краде от българския поданик и тези, които са го правили по-рано, рано или късно ще стигнат до действително правораздаване. Заради тези претекстове на следващия ден би трябвало да вземете решение и имате действителен късмет да вкарате страната в политическа рецесия по време на война, да изпуснете историческото време за правосъдни промени и да върнете съветския газ ", обърна се към депутатите Кирил Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР