Шест книги получават финансова подкрепа от Община Пловдив след проведения

...
Шест книги получават финансова подкрепа от Община Пловдив след проведения
Коментари Харесай

Шест книги получават финансова подкрепа от община Пловдив

Шест книги получават финансова поддръжка от Община Пловдив след извършения конкурс по Компонент 4 " Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “ от " Наредбата за реда и изискванията за финансиране на начинания в областта на културата “, част от Календара на културните събития на Община Пловдив.

Комисията, формирана от изтъкнати пловдивски създатели утвърди финансирането на две от най-популярните книги, отдадени на града от Никола Алваджиев – " Пловдивска хроника “ и " В сенките на античния Пловдив “. И двете творби ще бъдат финансирани с 3500 лв. всяко. Със същата сума ще бъдат подкрепена и книгата на Пенка Калинкова " Познатият чужд Пловдив “. И трите книги за добре познати на читателите, само че като значими за града издания, ще бъдат отпечатани още веднъж.

С 2300 лева е подкрепена " Синът на летеца “ на Крум Филипов, " Запомнете Пловдив 5. Освобождение от спомените “ на Евгений Тодоров – с 1670 лева, а " Боговете не пишат “ на Величка Настрадинова с 1365 лева

Община Пловдив  ще предложи контракти на утвърдените издателства Едноличен търговец " Издателство Летера – Надя Фурнаджиева “,  издателство " Жанет 45 “, ИК " Хермес “ ООД и " Ракурси “ ООД за подготовка  на творбите до стадий " електронна книга в PDF “. В тях ще бъдат  включени и клаузи, които задължават получателите на финансиране да разгласяват готовия артикул в идната една година. Общата сума, с която са подкрепени шестте книги, е 15 835 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР