Шест дни вече няма следа от 25-годишния Емил Боев, който

...
Шест дни вече няма следа от 25-годишния Емил Боев, който
Коментари Харесай

Братът на изчезналия мъж в Перник пред Dir.bg: Възможно е на Емил да му е навредено

Шест дни към този момент няма диря от 25-годишния Емил Боев, който изчезна по време на фестивала " Сурва " в Перник. От през днешния ден доброволците, координирани от брата на мъжа - Мартин Боев, сменят тактиката - слизат от гората и ще търсят единствено в града. Причината - всички местности над Перник към този момент са обходени. Към момента са останали 40-50 доброволци и апелът на Мартин е, в случай че е допустимо, да дойдат още хора на помощ. По думите му полицията към този момент не изключва и версията на брат му да е навредено. Семейството не е надалеч от мисълта и да разгласи премия за намирането на изчезналия Емил, само че сходно решение ще разиска едвам след консултация със експерти дали да го направи, по кое време и по какъв начин. Призивът на Мартин Боев и околните на търсения млад мъж е перничани да откликнат, в случай че се наложи да отворят дворовете и мазетата си за претършуване.

- Каква е последната информация, която можете да оповестите по отношение на издирването на брат Ви?

- В планината много обходихме. Служби, термокамери, кучета - всичко, което можеше да се пусне в планината, се пусна. Нямаме никаква диря в планината и по тази причина се връщаме назад в града. Доброволците се разделихме на екипи с направления. Имаме гидове от Перник. Полицията и пожарната ни спомагат. Отбелязали сме съмнителни места, които ще се ревизират. И молим - перничани, доколкото им е допустимо и комфортно, да ни спомагат освен това търсене, тъй като ще се наложи да влизаме в блокове, в дворове. Трябва да изключим тази алтернатива.

- Апелирате за подпомагане хората да отварят мазетата и дворовете си, с цел да претърсите?

- Да, то е строго самостоятелно. Просто да спомагат по какъвто метод могат, ние ще се опитаме да сме оптимално транспарантни и да подходим оптимално с почитание. И другият ми зов е - в случай че може повече доброволци да дойдат. Но, в случай че дойдат, наложително да прочетат инструктажа, който ми е на персоналната страница, тъй като сега самосиндикални интензивности от обособени персони просто не ни правят работа.

- Колко доброволци търсят дружно с Вас сега?

- Между 40 и 50. От София, много хора има и от Перник. В момента има най-малко 25 индивида с мотокросове горе в планината, които не престават да търсят, и най-малко още 30 индивида от града.

- Полицията има ли към този момент някакви подозрения, че може да има престъпен детайл, някакви версии?

- Споделят, че може на Емил да му е навредено на този стадий. И те не знаят, просто споделят, че и това е вероятен сюжет. В който и аз също имам вяра. Засега нямаме никаква диря нито в едната тенденция, нито в другата.

- Може ли да има престъпен детайл в изгубването?

- Засега нищо, което да приказва, че има сигурно престъпен детайл.

- Брат Ви с какво се занимаваше?

- По специалност - оказва помощ за основаването на скейтпаркове, имат си група, която желае да построи мрежа от скейтборд паркове из цяла България. Много буен фен на спорта, на скейтборда.

- Той получавал ли е някакви закани от някого, имал ли е спор преди да изчезне?

- Не, изобщо. Със сигурност това се е зачертало към този момент като алтернатива да е някой, който да е знаел, че Емил е на тази локация и да е чакал комфортен миг. Или да е получавал закани - не, тъй като аз имам достъп до неговите сметки, няма нищо такова в известията му.

- Вярно ли е, че е имало счепкване с негов другар преди да изчезне?

- Нямаме доказателства нито, че се е скарал, нито че не се е скарал. Имало е нещо, само че сега е прекомерно неразбираемо, тъй като въпреки всичко е било " Сурва ". И двамата са пили, имаме ги на камера, че е имало сбиване, което най-после приключва с прегръщане. Въпросът е, че са били доста пияни. Последният човек, който го е виждал, просто няма мемоари къде го е видял последно и накъде е тръгнал.

- Какво тъкмо демонстрира записът на камерата?

- На камерата той е в гората - въпросът е дали се връща назад към града. Има подобен вид и по тази причина продължаваме да търсим в града сега.

- Той от дълго време към този момент е трезвен и не е малко дете, с цел да не се обади и да не се появи.

- Със сигурност. Затова към този момент всички сюжети са на масата. Всички ни спомагат. Полицията. Кметът персонално пристигна до местоположението, където Емил последно е забелязан. От Столична община пратиха екипи с термодронове. Това стана във вторник. Оттогава много понамаля акцията в планината, само че сега доброволци не престават. В началото бяха доста. Във вторник направихме солидна интервенция, при която обходихме региона на рудника, в 3 км радиус от последната точка, където е забелязан. Продължаваме да търсим. Продължаваме да пробваме всички вероятни сюжети.

- Семейството Ви обмисля ли да разгласи премия?

- На този стадий е на масата и този въпрос, единствено че е внимателен и би трябвало да забележим по какъв начин тъкмо да го създадем. Защото тук не става дума за дете на 8 години, а за 25-годишен мъж и би трябвало експерти да кажат мнението си - по какъв начин тъкмо, какво тъкмо. Опитваме се оптимално да създадем всичко.

 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР