Шенгенската зона вероятно ще остане затворена и през лятото заради

...
Шенгенската зона вероятно ще остане затворена и през лятото заради
Коментари Харесай

Шенгенската зона остава затворена и през лятото?

Шенгенската зона евентуално ще остане затворена и през лятото поради ковид, прогнозира европейският комисар, отговарящ за вътрешния пазар и услугитe, Тиери Бретон в изявление за френския тв канал BFM. Той обаче акцентира, че по въпроса към момента текат полемики. Но той счита, че " ще има спомагателни ограничавания, които да се съблюдават ". иери Бретон акцентира, че борбата против ковид към момента не е извоювана. " Виждам неспокойствие. Пет седмици затвор са дълъг период и ние си задаваме въпроси, само че би трябвало да се върнем към действителността ", добави още еврокомисарят.
Следващата седмица еврокомисарят Бретон е насрочил видеоконференция с министрите на туризма на Европейски Съюз, с цел да проучват идния летен сезон. Това бе обявено откакто Австрия разгласи, че има желание да отвори границите си за туристи от Германия. ЕК обаче упорства за координирани дейности на страните-членки на Европейски Съюз при отварянето на границите. ЕК ще приготви оферти за пътни връзки в Европа, с цел да възнамерява трафика през летните почивки. Брюксел упорства връщането на свободата на пътешестване да се прави последователно. 
Европейски Съюз ще би трябвало да заеме средства, с цел да премине през рецесията, уточни още Бретон. Според него при актуалната обстановка ще е нужен оздравителен проект на стойност " 10% от европейския Брутният вътрешен продукт или към 1,6 трилиона евро ". Еврокомисарят уточни за собствен главен приоритет оказването на помощ на на дребните и междинни по мярка компании.  " Нуждаем се от проект " Маршал ", с цел да помогнем на туристическата промишленост ", съобщи още Бретон.
Часове по-рано френският министър на  на превоза и околната среда Елизабет Борн каза пред локалното радио RTL, че страната прекратява всички полети отвън Шенгенската зона. „ Няма да се реализират повече интернационалните полети отвън Шенгенската зона “, сподели тя.
 Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 21 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР