Схемата за фалшиви сертификати в Асеновград и Раковски започва да

...
Схемата за фалшиви сертификати в Асеновград и Раковски започва да
Коментари Харесай

Само в Марица: Пропяха за схемата с фалшиви сертификати в ...

Схемата за подправени документи в Асеновград и Раковски стартира да се разплита, научи „ Марица “. Това е резултат от извършените всеобщи разпити на хора, които са се уредили с документ менте. Поне по десетина от тях са привиквани да се явят в Икономическа полиция всеки ден. Мнозина от тях са пропели, като са разказали в детайли по какъв начин работи схемата, на кого заплащат и по какъв начин тъкмо се снабдяват със документа менте.

Разследващите към този момент подреждат пъзела и след края на разпитите е доста евентуално да последват още арести, според от показанията на очевидците. Работата по случая продължава с високо движение, като се чака до броени дни, евентуално след празниците, прокуратурата да разгласи резултатите от постигнатия прогрес.

Припомняме, че в последния ден на ноември прокуратурата и полицията оповестиха, че са разкрили скица за издаване на подправени документи на българи зад граница. Първоначалната информация сочи, че са издадени над 250 ментета от имунизационните пунктове в медицински център в Раковски и в Общинската болница в Асеновград. Иззети бяха над 20 000 заявления за осведомено единодушие, които са в основата на измамата. Разследващите чакат да изскочат още доста ментета.

Първоначално бяха арестувани четирима души - трима лекари и един стоматолог. На идващия ден те бяха освободени, а на тяхно място задържани други, за които има съмнения, че са свързани със схемата. Разследващите оповестиха, че ментетата са се търгували сред 200 и 400 лева, като доста от притежателите им са в чужбина и въобще не са стъпвали в болничното заведение и медицинския център.
Свързани вести Прокуратурата и полицията ревизират над 20 000 заявления за имунизация от Асеновград и Раковски 250 души от чужбина с подправени зелени документи, издадени в Асеновград и Раковски Шефката на РЗИ-Пловдив за подправените документи: Болно ми е!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР