Схемата, която съществува, разбира се, това е въпрос, който съответните

...
Схемата, която съществува, разбира се, това е въпрос, който съответните
Коментари Харесай

Ерменков: Италиански фирми пращат боклук в България, тук го горят в ТЕЦ-ове

Схемата, която съществува, несъмнено, това е въпрос, който съответните органи би трябвало да разнищят, е следната: италианската страна заплаща 200 евро на звук на тези италианци, които събират боклуците там. Те от своя страна заплащат 47 евро на звук за това този отпадък да бъде докаран до България и заплащат 53 евро на съответните компании в България, които одобряват този отпадък.
Това съобщи пред бТВ депутатът Таско Ерменков и добави, че няма точните данни какви са количествата, които идват.

Българска социалистическа партия внесе в прокуратурата сигнал за монопол на електроенергийния пазар на сдружения, свързани с Христо Ковачки. За юни, юли и август българското произвеждане плащаше най-висока цена на електрическа сила в цяла Европа. Освен това, съгласно социалистите, има и различен още по-голям проблем и той е екологичен.

Той съобщи, че в качеството му на заместник-председател на комисията по енергетика в Народно събрание, към този момент е бил сезиран няколко пъти от жители от Сливен и Перник, които живеят наоколо до топлофикациите, че е почнало изгарянето на отпадъци, които водят до доста мощни и неприятни миризми.

„ Да, в действителност един от методите за утилизиране на битовите боклуци, това е тяхното изгаряне. Но то не може да бъде универсално. Има боклуци, които би трябвало да бъдат изгаряни на високи температури, каквито са циментовите фабрики. Ако такива боклуци се горят в топлофикационните централи, излъчванията, които се получават, са извънредно вредни”, съобщи Ерменков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР