Схемата 60/40 за запазване на заетостта се удължава до 30

...
Схемата 60/40 за запазване на заетостта се удължава до 30
Коментари Харесай

Схемата 60/40 се удължава до края на септември

Схемата 60/40 за опазване на заетостта се удължава до 30 септември и, в случай че се постанова, ще бъде продължена до края на годината, заяви в понеделник министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Предложението е било единомислещо подкрепено от работодатели и синдикати.

За да се стигне до вероятно удължение до края на годината, първо би трябвало да се видят икономическите индикатори за третото тримесечие и в случай че се наложи мярката да бъде продължавана, тя ще е за съответни браншове, които не престават да имат усложнения с възобновяване.

Социалните сътрудници се договориха от 1 юли да се разшири обсегът на секторите с право на обезщетения. За подкрепяне ще могат да аплайват частните детски ясли и градини, частните центрове за просветителни услуги, стоматолозите, като и здравни заведения и експерти без подписан контракт с Националната здравноосигурителна каса.

Компенсациите ще се изплащат въз основата на осигурителния приход на служащия за месец май. От 1 юли минималните осигурителни приходи на заетите в туристическия отрасъл и заведенията за хранене са увеличени, напомни общественият министър Деница Сачева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР