Схема за изнудване, при която са отнети близо 200 хил.

...
Схема за изнудване, при която са отнети близо 200 хил.
Коментари Харесай

Схема за изнудване, при която са отнети близо 200 000 лева, разкриха в Бургас

Схема за изнудване, при която са отнети близо 200 хиляди лв., разкриха в Бургас. Изнудването траяло съвсем цяла година. А през това време 23-годишен студент съумял изцяло да убеди 35-годишен мъж, че е наблюдаван от органите на реда и трябват пари, с цел да му бъде обезпечено успокоение. Изнудването почнало със заплашване и приключило със закани за ликвидиране и мисли за самоубийство.

Схемата за изнудване е като за сюжет за филм. Всичко почнало, откакто 23-годишния Алекс Димитров се е срещнал в заведение с 35-годишен мъж. Успял да построи доверие посред им, няколко пъти изискал пари на заем, които върнал. Тогава схванал, че пострадалият е податлив да му има вяра, като изискал 10 000 лв. под предтекст, че ще градят печеливш бизнес дружно.

Измамната скица стартира, откакто Алекс се обадил на жертвата си, че бизнесът в действителност е противозаконен и двамата са под прицела на органите на реда – следени са, подслушвани са и всеки миг ще бъдат задържани, в случай че не платят на служителите на реда. 35-годишният мъж още веднъж му се доверил и траял да заплаща. Когато парите му свършили бил заплашван от Алекс с ликвидиране, в случай че не откри още пари. Едва когато жертвата поискала пари от своите близки, те се усъмнили и подали сигнал в полицията. Така се стигнало до ареста на изнудвача, а през днешния ден съдът го остави за непрекъснато в ареста.

Вижте повече в директното включване на Давид Сукнаров

На 12 януари по обяд полицията задържа 23-годишният студент по кинезитерапия. Според проверяващите той е съумял да убеди жертвата си, че парите, които получил от него били за опиати. Твърдял, че полицията ги е разкрила и следи всеки техен ход. Казвал, че от време на време би трябвало да се заплаща на високопоставени служители на реда " такса успокоение ".

Ст. комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР-Бургас: " Започва едно предаване на пари, като в последна сметка, сумата, която е получена е в размер на 186 хиляди лв.. за интервал от по-малко от една година. За да може да обезпечи " спокойствието си ", пострадалият е теглил заеми от банки, теглил е бързи заеми от компании, вземал е суми от свои другари. До такава степен пострадалият е бил уверен, че по отношение на него ще има репресивни дейности от полицейски чиновници, че даже е стигнал до суицидни мисли ".

Сумите, които младежът получавал, проиграл на хазарт. Купувал си скъпи облекла, парфюми, даже и мотор.

Мария Маркова, началник на Районна прокуратура – Бургас: " Извършителят е работил досега, в който е съумял да завербува, по този начин да се каже, потърпевшото лице и сега, в който са стартирани да му се дават суми той е прекратил трудовите си правни отношения. Той е следил лицето, защото дружно са били в едно заведение и на него му е предписание усещане, че потърпевшото лице разполага със средства ".

В правосъдната зала през днешния ден Алекс сподели, че не е направил толкоз тежко действие. Адвокатът му изрази подозрения,че получената сума е толкоз огромна.

Бисер Костадинов, юрист на обвинения: " Кой ги има да ги даде на този стадий, в същото време спешно, кой има толкоз пари, с цел да ги даде, а той да ги вземе. Вие мислите ли, че аз мога да дам 3 лева даже на това момче ".

Ако бъде приет за отговорен 23-годишният Алекс може да получи до 8 година затвор и санкция до 3 хиляди лв..

Днес от полицията и прокуратурата в Бургас оповестиха и за още една разкрита скица. Кражба на 150 000 евро и бижута от вкъщи на бургаско семейство. Крадците са мъж и жена, които работили извънредно подмолно – следели жертвите си два месеца, а в деня на обира се преоблекли няколко пъти, с цел да не бъдат видяни от камери в региона. Имали и помощник, който да следи фамилията в мометна на обира. Извършителите са арестувани и към този момент са с повдигнати обвинявания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР