Shelly, подразделение на Алтерко АД (BSE: A4L / ISIN: BG1100003166),

...
Shelly, подразделение на Алтерко АД (BSE: A4L / ISIN: BG1100003166),
Коментари Харесай

Лидерът в автоматизацията на дома Shelly представи 8 нови продукта на CES 202

Shelly, поделение на Алтерко АД (BSE: A4L / ISIN: BG1100003166), разгласи стартирането на пазара на 8 нови устройства за умна домашна автоматизация по време на Consumer Electronics Show (CES) 2023. Една от най-бързо разрастващите се IoT марки в света, Shelly, добави разширена функционалност към най-новите си устройства, като в същото време остава вярна на главните преимущества на марката като досегаемост, оперативна съгласуемост, енергийна успеваемост и елементарен метод за инсталиране. Новите устройства на Shelly оферират интелигентни решения за автоматизация на дома, съчетани с новаторски функционалности, които дават отговор на потребностите както на професионалните електротехници, по този начин и на всички консуматори от сегмента „ Направи си самичък “. „ Ние в Shelly имаме вяра, че най-модерните технологии за умни домове би трябвало да бъдат налични и налични за всички, като улесняват персонализирането и автоматизирането на дома или бизнеса, а и да пестят сила “, сподели Димитър Димитров, съизпълнителен шеф на Алтерко. Новите артикули, показани на най-голямото ревю за потребителска електроника в света CES, включват:
    •  Shelly Plus Smoke – детектор и тревога за пушек от последващо потомство със звукова и светлинна индикация, която изпраща уведомление до смарт телефона на потребителя при положение, че е засечен пушек. Благодарение на вградените webhooks, Shelly Plus Smoke може да извърши авансово заложени интелигентни сюжети като „ Сценарий при незабавен случай “, който автоматизирано подвига щорите, започва домашната вентилационна система и прекъсва зареждането на уредите;
    •  Shelly Pro 3EM – трифазен електромер, ръководен посредством WiFi, инсталиран на DIN, с Bluetooth и LAN съгласуваност и акуратност на премерване до 1%. Устройството поддържа MODBUS за елементарно и бързо внедряване в съществуващи индустриални съоръжения. Shelly Pro 3EM също разрешава на клиентите да следят потреблението на всеки домакински апарат, електрическа верига или част от оборудването поотделно, с опция за запис и обзор на данни от устройството до 60 дни;
    •  Shelly Blu Button1 – първото устройство от идната линия с Bluetooth артикули на Shelly, което подава сигнал на други устройства на марката да извършват авансово заложени команди. Shelly Blu Button1 не се нуждае от WiFi и има извънредно ниска консумация на сила. Той разрешава да се ръководят други смарт устройства единствено с едно натискане на бутона;
    •  Shelly Plus Plugs (S, UK и IT) – Wi-Fi интелигентни контакти с Bluetooth връзка и регулируема многоцветна LED индикация (предлагат се за версии за Европейски Съюз и Обединеното кралство). Shelly Plus Plugs са оборудвани с електромер за следене на потреблението на сила и могат да управляват зареждането на необятна гама домашен уреди и офис съоръжение. Shelly Plus Plugs са усъвършенствани със скриптови функционалности, позволяващи на клиентите да прибавят персонализирани функционалности и да уголемяват опциите на устройството. Интелигентните контакти са особено проектирани за клиенти надлежно в Европа (стандарт), Обединеното кралство и Италия.
На CES 2023 в Лас Вегас от Shelly също по този начин демонстрираха техния Android стенен панел и Bluetooth датчик за врати/прозорци, като и двете устройства ще бъдат налични по-късно през годината.
В задачата си да продължи да бъде водеща в нововъведенията за умни домове, компанията показа още нови и несравними функционалности във всички налични устройства от сериите Plus и Pro.
    •  Всички устройства Shelly Plus и Shelly Pro могат да се употребяват като разширители на Wi-Fi мрежата, осигурявайки по-стабилна и надеждна връзка.     •  Те също по този начин могат да работят като Bluetooth gateways за други IoT устройства и да се употребяват като безжични аксесоари, които задействат разнообразни команди или сюжети.     •  Устройствата Shelly Plus и Shelly Pro поддържат micro-JavaScript, което разрешава на клиентите да персонализират и да прибавят нови функционалности към устройството.
    •  И най-после, всички устройства Shelly имат усъвършенстван API през HTTP/MQTT/UDP, който разрешава лесна интеграция с всяка система за домашна автоматизация, осигурявайки малко по малко модулна автоматизация за изцяло интегриран образован дом. С над 7 милиона продадени устройства Shelly към този момент участва на над 100 пазара на три континента – резултати, реализирани единствено за няколко години, предоставяйки водещи в промишлеността решения за автоматизация на домове и здания. Иновативните артикули на марката дават опция на потребителите да автоматизират домовете си и да усъвършенстват своята енергийна успеваемост с лекост. Shelly е една от най-бързо разрастващите се IoT марки в света с устройства, предоставящи решения за умна автоматизация на дома и бизнеса. Вдъхновени от фантазията на потребителите да живеят умерено и щастливо, устройствата на Shelly са основани с внимание към най-малките елементи. Това е допустимо с помощта на екипа от млади и надарени инженери, отдадени на производството на лесни за конфигурация и потребление, само че конкурентни и новаторски артикули. Компанията има две централи – една в Европа и една в Съединени американски щати. Европейският офис се намира в София, България. Офисът в Съединените щати отвори порти в края на 2019 година и се намира в Лас Вегас, Невада. Устройствата Shelly се оферират на над 100 пазара. Алтерко АД е софтуерен холдинг, чиято съществена активност е фокусирана върху нововъведението посредством създаването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT артикули. В основата на развиването на компанията са потребностите на потребителите. Алтерко е учредено в България, а в сдружението работи екип от млади, надарени разработчици, които са отдадени на това да основават конкурентни и комфортни за потребителите артикули. Групата се състои от 5 дъщерни компании и има офиси в България, Китай, Съединени американски щати и Германия. Продуктите на Алтерко към този момент покориха над 100 пазара. Дружеството участва на Българската фондова борса от декември 2016 година и на Франкфуртската фондова борса от ноември 2021 година, където акциите му се търгуват под WKN A2DGX9, ISIN BG1100003166, код A4L.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР